• Ακολουθήστε μας
Συνομιλία τεχνών
Όταν η χαρακτική συναντά τη γλυπτική
Λεωνίδου 60, Αθήνα
Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών

Συνομιλία τεχνών

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ομολογώ ότι μέχρι σήμερα δεν είχα επισκεφθεί τη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, μόνο το κτήριο είχα δει εξωτερικά και με είχε εντυπωσιάσει. Σε αυτό το κτήριο του Μεταξουργείου, το οποίο είναι από τα παλαιότερα νεοκλασικά της Αθήνας, έργο του Δανού αρχιτέκτονα Christian Hansen, σήμερα στεγάζεται η Πινακοθήκη Αθηνών με περίπου 3.000 έργα. Το κτήριο λειτούργησε ως εργοστάσιο μεταξιού έως το 1875 και μάλιστα η παρουσία του εκεί προσέδωσε και το όνομα στην ευρύτερη περιοχή.
Σήμερα φιλοξενεί μία πρωτότυπη έκθεση συνάντησης δύο σημαντικών καλλιτεχνών, του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη και του χαράκτη Νίκου Δεσεκόπουλου. Η ιδέα της έκθεσης στηρίζεται στην πηγή έμπνευσης των δύο δημιουργών όπου οι μεγάλες ξυλογραφίες με ανθρώπινες φιγούρες συναντούν τοτεμικά γλυπτά φτιαγμένα από τα αποκαΐδια του Πολυτεχνείου. Μία έκθεση που αξίζει να ανακαλύψετε!

Όταν η χαρακτική συναντά τη γλυπτική

Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών
Λεωνιδου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο
Έως 29 Απριλίου 2014
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη: 10:00 – 21:00
Τετάρτη - Σάββατο: 10:00 – 19:00
Κυριακή: 10:00-17:00
Δευτέρα: κλειστά
Τηλέφωνο Πινακοθήκης: 2105202420
Ελεύθερη είσοδος

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.