• Ακολουθήστε μας
Οίνος ευφραίνει καρδίαν
ΟΙΝΟΠΩΛΕΙΟΝ
Αισχύλου 12Α, Ψυρρή

Οίνος ευφραίνει καρδίαν

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Η γειτονιά σε προδιαθέτει για διασκέδαση. Χιλιάδες μαγαζιά, το ένα δίπλα στο άλλο. Πολλά τα φώτα, ανάμεικτοι οι ήχοι από μουσικές που φθάνουν μέχρι έξω και που αλλάζουν από μαγαζί σε μαγαζί. Είναι του Ψυρρή. Κάποιοι φίλοι μας είπαν να πάρουμε την οδό Αισχύλου από την πλατεία Ηρώων και να μπούμε στο μαγαζί, στον αριθμό 12. Χρειάζεται λίγο προσοχή γιατί μπορεί και να το προσπεράσεις.
Το μαγαζί λέγεται ΟΙΝΟΠΩΛΕΙΟΝ και είναι ένα ψηλοτάβανο και πεντακάθαρο μαγαζί που φέρνει κάτι από τα παλιά, όταν η χρήση των μαγαζιών αυτών ήταν διαφορετική. Παλιομοδίτικο είναι και το στήσιμο του μαγαζιού. Στο βάθος η κουζίνα με την προθήκη όπου είναι αραδιασμένα τα μαγειρευτά και τα τραπέζια με τα γνωστά καρό τραπεζομάντιλα και τις ψάθινες καρέκλες.
Καθίσαμε έξω στο δρόμο γιατί καπνίζουν στην παρέα. Μας φέρανε μικρά κομμάτια από ψημένο ψωμί και κοπανιστή μέχρι να παραγγείλουμε. Και εμείς πήραμε λαχανικά γεμιστά με ανθότυρο και από πάνω φρέσκια ντομάτα, κολοκυθοκεφτέδες με μπόλικη φέτα, πολίτικη σαλάτα, κοκκινιστό μοσχάρι με ωραίες τηγανιτές πατάτες και τηγανιά κοτόπουλου πιπεράτη. Ήπιαμε ρακί και μας κέρασαν άλλο ένα. Πάλι πολλά πήραμε αλλά το μάτι δεν χορταίνει. Στο τέλος κέρασαν χαλβά με άρωμα πορτοκάλι ο οποίος χώρεσε πολύ δύσκολα. Πληρώσαμε 28€.
Στο κελάρι λειτουργεί εκθετήριο και πωλητήριο κρασιών των Αμπελώνων Μάρκου.

ΟΙΝΟΠΩΛΕΙΟΝ

Αισχύλου 12Α, Ψυρρή
Τηλ. 2130081461
Ώρες λειτουργίας: Κάθε μέρα 12.00 - 00.00
Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 01.00

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.