• Ακολουθήστε μας
Λιλιπούτειοι αγρότες σε δράση!
Στου Λιοτριβιού τις Μυρωδιές
16o χλμ. προέκτασης Αττικής οδού
Πολιτιστικό Πάρκο

Λιλιπούτειοι αγρότες σε δράση!

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι μικροί πρωταγωνιστές της ζωής μας, φτάνουν εμάς τους γονείς να πούμε “αμάν, μου έβγαλες το λάδι”. Σήμερα λοιπόν έχουμε την κατάλληλη πρόταση, ώστε τα καμάρια μας να καταλάβουν τι περίπου σημαίνει αυτή η έκφραση!
Λίγα χιλιόμετρα μετά το τέρμα της Αττικής οδού, στην κατεύθυνση προς Λαύριο, συναντά κανείς ένα καταπράσινο χώρο 25 περίπου στρεμμάτων που ονομάζετε Πολιτιστικό Πάρκο.
Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, εκεί θα βρείτε ενδιαφέροντα διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Είναι ανοιχτό στο κοινό σχεδόν Σαββατοκύριακο, μιας και τις καθημερινές την τιμητική τους έχουν οι σχολικές εκδρομές.
Αν επιλέξετε να το επισκεφτείτε αυτή την περίοδο, τα παιδιά θα αποκτήσουν την εμπειρία του μαζέματος της ελιάς. Στο κτήμα άλλωστε υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα, ραβδιά, χτένια, λιόπανα, ακόμα και μια όμορφη γαϊδουρίτσα, η Μαγδάλω. Μόλις οι άξιοι αγρότες γεμίσουν τα κοφίνια με τις ελιές, αυτές μεταφέρονται στο παραδοσιακό λιοτρίβι (με πέτρες παρακαλώ), για να ολοκληρώσουν εκεί τη διαδικασία παραγωγής λαδιού!
Φυσικά μετά από τόσο παιχνίδι μέσα στη φύση, γίνεται προφανές πως το "μου έβγαλες το λάδι" θα αποκτήσει το πραγματικό του νόημα, σε κάθε παιδικό μυαλουδάκι!

Στου Λιοτριβιού τις Μυρωδιές

Διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά
Σαββατοκύριακα ως 18/12
Ώρες 11:00 - 14:00
Γενική είσοδος 5€
Επικοινωνήστε νωρίτερα για τυχόν αλλαγές ή ματαιώσεις λόγω καιρού
Πολιτιστικό Πάρκο
16o χλμ. προέκτασης Αττικής οδού προς το Λαύριο
Τηλ. 2299047999

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.