• Ακολουθήστε μας
Πασχαλινές συνθέσεις
Adagio - Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1 Αθήνα
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πασχαλινές συνθέσεις

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Η Εβδομάδα των Παθών παραδοσιακά αποτελεί ένα διαλείμματα για τα μουσικά events της πόλης. Οι τόνοι και οι ρυθμοί αλλάζουν και ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά πιστεύω και τον τρόπο που τα εκφράζει ο καθένας, το διάστημα αυτό λειτουργεί θετικά ως χρόνος περισυλλογής και αναζήτησης για κάτι το διαφορετικό.

Από τις 23 μέχρι τις 27 Απριλίου 2016 το Μέγαρο μουσικής Αθηνών παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στις μουσικές για τις μέρες του Πάσχα. Έργα από συνθέτες, επώνυμους και ανώνυμους, που έζησαν και δημιούργησαν σε ξένους τόπους μέχρι και τον 16ο αιώνα.
Μίκης Θεοδωράκης στα έργα: Ραψωδία για βαρύτονο και ορχήστρα εγχόρδων, «Κασσιανή, Η μπαλάντα του Μαουτχάουζεν. το κατανυκτικό έργο του Χάυντν "Οι επτά λόγοι του Ιησού στο Σταυρό" παρουσιάζεται στην πιανιστική εκδοχή του. Μια διαδραστική «χορογραφημένη» εκδοχή του Γερμανικού Ρέκβιεμ του Μπραμς, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το Ρέκβιεμ του Βέρντι.

Adagio - Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1 Αθήνα, τηλ.: 2107282000
23 Απριλίου/20:30
Ex Silentio: Μνήμη
24 Απριλίου/20:30
Μίκης Θεοδωράκης: Ραψωδία - Μαουτχάουζεν
25 Απριλίου/20:30
Οι επτά λόγοι του Ιησού στο Σταυρό
26,27 Απριλίου/21:00
Human Requiem
27 Απριλίου/20:30
Giuseppe Verdi: Requiem
Adagio - Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα
Εισιτήρια από 10€, άνεργοι από 5€

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.