• Ακολουθήστε μας
Μια Αθηναία απ’ την Φρανκφούρτη
Anna Wich - Φωτογραφικά έργα
Ομήρου 14, Αθήνα

Μια Αθηναία απ’ την Φρανκφούρτη

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η Anna Wich (1949 – 1998) φτάνει στην Ελλάδα το 1975, μόνο με την φωτογραφική της μηχανή. Αφού ταξίδεψε στην Ευρώπη, είχε πλέον την περιέργεια να γνωρίσει τη σύγχρονη Αθήνα, χωρίς να ξέρει ότι αυτή η πόλη θα γινόταν το σπίτι της για τα επόμενα χρόνια. Στην Αθήνα φωτογραφίζει για περιοδικά, διδάσκει φωτογραφία και εργάζεται για τον ελληνικό κινηματογράφο. Κυρίως όμως φωτογραφίζει μια Αθήνα που αλλάζει, τους ανθρώπους, τους δρόμους, τις γειτονιές, τον αρχαίο αθηναϊκό ελαιώνα, τη θάλασσα και όλα αυτά μακριά από την όποια τουριστική αντίληψη. Στις σημειώσεις της στέκεται κριτικά απέναντι στη Γερμανία αλλά και απέναντι σε νοοτροπίες που συναντάει στην αγαπημένη της Ελλάδα.
Αυτές τις μέρες διοργανώνεται στο Ινστιτούτο Γκαίτε έκθεση, σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, για το έργο της.
Δείτε την Αθήνα μέσα από την πάροδο του χρόνου, αλλά και μέσα από τα μάτια ενός «ξένου» που τόσο την αγάπησε.

Anna Wich - Φωτογραφικά έργα

Ινστιτούτο Γκαίτε
Ομήρου 14, Αθήνα
Έως 22 Μαΐου 2013
Δευτέρα-Πέμπτη 09:00–21:00
Παρασκευή 09:00–19:00 και Σάββατο: 09:00–13:00
Είσοδος ελεύθερη

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.