• Ακολουθήστε μας
Αθήνα παράξενη πόλη
Strange Cities Athens
Πλατεία Θεάτρου 3, Αθήνα
Διπλάρειο Σχολή

Αθήνα παράξενη πόλη

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Η φαντασία είναι το καλύτερο μέσο που διαθέτουμε για να ταξιδέψει το μυαλό μας σε μέρη μακρινά.  Πολλές φορές συμβαίνει κάποιος να αναφέρει ένα όνομα προορισμού και το μυαλό μας πλάθει εικόνες για το πως είναι, λες και έχουμε πάει. 
Ένα τέτοιο φανταστικό ταξίδι έκαναν 23 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, που δεν έχουν επισκεφθεί την Αθήνα, και το αποτύπωσαν σε έργα τους.  Είναι μια σειρά έργων που δημιουργήθηκαν από ζωγράφους, φωτογράφους σχεδιαστές, εικαστικούς, που όπως θα δείτε πολύ μικρή σχέση έχουν με τις γραφικές απεικονίσεις της Αθήνας που έχουμε δει κατά καιρούς ή πολύ περισσότερο με την Αθήνα που ζούμε.
Όλοι τους είχαν εννέα μήνες για να δημιουργήσουν το έργο τους, με έναν όρο, να μην αναζητήσουν στοιχεία για την πόλη στο Διαδίκτυο αλλά να στηριχθούν σε ένα «κουτί έμπνευσης» που τους στάλθηκε. 
Τι  περιείχε όμως το κουτί;  Μένει να το ανακαλύψετε.
Τα έργα αυτά εκτίθενται στην έκθεση «Strange Cities» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση,  στη Διπλάρειο Σχολή στην πλατεία Θεάτρου.. 
Βασικά η έκθεση είναι ένα παιχνίδι μυαλού, όπου ο επισκέπτης πρέπει να προσπαθήσει να καταλάβει γιατί είδε την Αθήνα ο καλλιτέχνης με τον τρόπο που την παρουσιάζει.

Strange Cities Athens

Διπλάρειος Σχολή
Πλατεία Θεάτρου 3, Αθήνα
Μέχρι τις 28 Ιουνίου
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.