• Ακολουθήστε μας
Άρωμα ανατολής
PARS
Παλαιολόγου 15, Χαλάνδρι

Άρωμα ανατολής

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Γιατί το εξακολουθούμε να το λέμε Περσικό αφού την χώρα την λένε Ιράν, δεν το ξέρω.  Πάντως εμείς πήγαμε στο Pars για να φάμε εξωτικό φαγητό αφού η Περσική ή Ιρανική κουζίνα είναι νόστιμη.

Ήταν μία ζεστή νύκτα οπότε καθίσαμε έξω.  Στα γύρω τραπέζια κάπνιζαν αρειμανίως ναργιλέδες. Εμείς δεν συμμετείχαμε και επικεντρωθήκαμε στο φαγητό και στο χάζι των άλλων.  Από τα πρώτα επιλέξαμε τη περσική σούπα (σπανάκι όσπρια και κρέας) πολύ νόστιμη και πιστεύω απαραίτητη για να προετοιμάσει το στομάχι για τα επόμενα, και το κουφτέ μπερεντζί (κιμάς ρύζι και μπαχαρικά).

Σαλάτες δεν πήραμε γιατί δεν είχε τίποτα το εξωτικό οπότε πήγαμε στα κυρίως.  Εδώ παίζουν τα κεμπάπ.  Είτε με κιμά είτε με ολόκληρα κομματάκια κρέας μοσχαριού ή αρνιού. Εμείς πήραμε κεμπάπ βιτζέ. Αυτό άξιζε γιατί και περίεργο ήταν αλλά και νοστιμότατο.  Αυτό το πιάτο είναι μοσχαρίσιο φιλέτο καλυμμένο με κιμά αρνίσιο.  Πήραμε και ένα ρύζι το οποίο ήταν και αυτό τυπικό Περσικό το Χορές τε φεσεντούν ρύζιμε καρύδια ρόδι και κεφτεδάκια μοσχαριού.

Συνοδέψαμε  με περσικό τσάι και τελειώσαμε με Περσικό παγωτό με σαφράν.
Όλα τα ονόματα κάθισα και τα έγραψα για να μη τα ξεχάσω.
Ο λογαριασμός μας  ήρθε περίπου 20€ το άτομο.

PARS

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ  
Παλαιολόγου 15, Χαλάνδρι
ΤΗΛ: 2106817277
ΚΙΝ: 6939422005
Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00-00:00
Σάββατο 13:00-00:00 ,
Κυριακή ( θερινό πρόγραμμα) 18:00-00:00

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.