• Ακολουθήστε μας
Η Πινακοθήκη κλείνει
Δωρεές Ελλήνων Καλλιτεχνών στην Εθ. Πινακοθήκη
Λεωφ Βασιλέως Κωνσταντίνου 50, Αθήνα
Εθνική Πινακοθήκη

Η Πινακοθήκη κλείνει

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Η Εθνική Πινακοθήκη προχωρά σε μία εκ βάθρων ανακαίνιση και για το λόγο αυτό θα κλείσει για το κοινό, προκειμένου να αλλάξει όψη.
Πριν κλείσει η Εθνική Πινακοθήκη κάνει ένα "δώρο" σε όλους μας, μία έκθεση που αφορά αποκλειστικά δωρεές Ελλήνων καλλιτεχνών, κληροδοτήματα των καλλιτεχνών και δωρεές των οικογενειών τους. Πρόκειται για τον απίστευτο αριθμό των 6.800 έργων που προέρχονται από δωρεές και 4.500 έργα που προέρχονται από κληροδοτήματα των οικογενειών των καλλιτεχνών, σε σύνολο 19.000 έργων που έχει πινακοθήκη.
Αυτά τα στοιχεία δεν τα ήξερα και τα βρήκα στην ιστοσελίδα της Εθνικής Πινακοθήκης, μου προκάλεσαν έκπληξη και για αυτό και τα αναφέρω.
Πέρα όμως από την ποσότητα ας επικεντρωθούμε στην "ποιότητα" . Μέσα σε αυτά τα χιλιάδες έργα μπορούμε να δούμε Τσαρούχη, Παρθένη, Τέτση, Πρέκα, Μυταρά, Φασιανό, Μόραλη και άλλους. Ο λόγος για τον οποίο αξίζει να πάμε να την δούμε, είναι διότι τα έργα που παρουσιάζονται δεν ανήκουν στις μόνιμες συλλογές της Πινακοθήκης, όποτε δεν τα έχουμε ξαναδεί. Ένα άλλο στοιχείο που προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι τα έργα θα παρουσιαστούν ανά καλλιτέχνη, μαζί σαν μία ενότητα, όποτε είναι ωραίο να δούμε πως εξελίχθηκε η τέχνη τους.
Είναι η τελευταία ευκαιρία μας να επισκεφθούμε αυτόν τον σημαντικό χώρο πριν κλείσει στο τέλος Ιανουαρίου (τελευταία παράταση)

Δωρεές Ελλήνων Καλλιτεχνών στην Εθ. Πινακοθήκη

Εθνική Πινακοθήκη
Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου
Βασιλέως Κωνσταντίνου 50
Τηλ. 2107235857, 2107235937-8
Διάρκεια : έως 31/1/2013
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 08.00 - 15.00
Τρίτη: κλειστά
Τετάρτη: 14.00-21.00
Γενική είσοδος: 5,00 €
Μειωμένο: 3,00 €

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.