• Ακολουθήστε μας
Το διπλό βιβλίο
Το Διπλό Βιβλίο
Ευμολπιδών 41, Αθήνα

Το διπλό βιβλίο

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Με τη συμπαραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και της εταιρίας θεάτρου Pequod, "Το Διπλό Βιβλίο" του Δημ. Χατζή (από τα πιο σημαντικά μυθιστορήματα της μεταπολεμικής περιόδου), παίρνει σάρκα και οστά δια στόματος των τριών ηθοποιών που αφηγούνται παραστατικότατα και εκ περιτροπής την ιστορία του πρωταγωνιστή Κώστα. Πώς ζει ως μετανάστης στη Γερμανία, ποιες καταστάσεις τον οδήγησαν εκεί, τί συνέβη όταν επέστρεψε στην Ελλάδα. Μαζί και οι ήρωες που πλαισιώνουν τη δική του "έρημη χώρα", ζώντας ο καθένας στον "κανένα τόπο" τον "κανένα καιρό". Ο ψυχισμός των ελληνικών χαρακτήρων αποδίδεται από τον συγγραφέα στη "ρωμαίικη φλέβα", όσο και στη φτώχεια που βασάνιζε τον κόσμο τότε. Η ιστορία όμως υπερβαίνει εποχές, πατρίδες και φύλα και γίνεται πανανθρώπινη, θέτοντας ερωτήματα για το νόημα της ζωής, τον έρωτα, για το νόστο, την ελπίδα, την ματαίωση όλων αυτών.
Αφήνοντας αναμμένους τους προβολείς και προς εμάς, τους θεατές, πετυχαίνουν κατά την αφήγησή τους οι ηθοποιοί, να συνομιλούν με τα μάτια με τον καθένα μας, ώστε να μοιραζόμαστε από κοινού την ιστορία του βιβλίου, ηλεκτρίζοντας την ατμόσφαιρα και οδηγώντας μας με κομμένη την ανάσα και με εναλλαγή συναισθημάτων (χιούμορ και συγκίνηση) στην κορύφωση του έργου, χωρίς να γίνει αντιληπτό πώς περνάει μιάμιση ώρα αδιάλειπτα.
Μια πολύ αξιόλογη παράσταση που έχει παρουσιαστεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Theatre de la Ville στο Παρίσι στα πλαίσια του φεστιβάλ Chantiers d’ Europe, το Μάιο πρόκειται να παρουσιαστεί στο Villa Méditerranée στη Μασσαλία.
Η εταιρία θεάτρου Pequod ιδρύθηκε το 2009 από τους ηθοποιούς Δημήτρη Ξανθόπουλο & Αγγελική Παπαθεμελή με τη σύμπραξη του συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιάννη, και βρήκε το όνομά της στο θρυλικό σκαρί του αριστουργήματος του Χ.Μέλβιλ "Μόμπυ Ντικ".
Παίζουν: Νικολίτσα Ντρίζη, Δημήτρης Ξανθόπουλος και Αγγελική Παπαθεμελή
Το Red Umbrella εξασφάλισε για τα μέλη του μια διπλή πρόσκληση για το Σάββατο 2/3 και μια για την Κυριακή 3/3. Για να γίνουν δικές σου πάτα τώρα το κοκκινο κουμπί "Προώθησε αυτή την πρόταση" στην κορυφή της σελίδας και στείλε την στους φίλους σου! Κάθε επιπλέον προώθηση (από το ειδικό κόκκινο κουμπί) σου δίνει παραπάνω συμμετοχές στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη 28/2.

Το Διπλό Βιβλίο

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41,Γκάζι
Τηλ.2103455020
Σάββατο 02/03 και Κυριακή 03/03 στις 7μ.μ, τελευταίες παραστάσεις.

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.