• Ακολουθήστε μας
15 δημιουργικά χρόνια στο πανί
Φασμπίντερ και ξερό ψωμί!
Ομήρου 14, Αθήνα
Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας

15 δημιουργικά χρόνια στο πανί

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Αλλοι τον γνωρίσαμε σε κινηματογραφικές αίθουσες του Κέντρου κι άλλοι μέσα από τους στοίχους τραγουδιού του Τζίμι Πανούση! Όπως και να έχει ο μεγάλος δημιουργός Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ έρχεται αυτό το Δεκέμβρη στην πόλη μας μέσα από 23 κινηματογραφικές του ταινίες

Ο πιο ριζοσπαστικός σκηνοθέτης του Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου σ' ένα μοναδικό αφιέρωμα, με αποκατεστημένες κόπιες και τρεις πρεμιέρες που θα προβληθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Ίσως ο πιο παραγωγικός σκηνοθέτης, αφού μέσα σε 15 μόλις χρόνια, κατόρθωσε να γυρίσει 41 μεγάλου μήκους ταινίες, 3 μικρού μήκους και 3 τηλεοπτικές σειρές, δουλεύοντας παράλληλα ως θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός, οπερατέρ, συνθέτης, μοντέρ και σκηνογράφος, αφήνοντας πίσω του ένα έργο πολυποίκιλο, και απόλυτα πρότυπο και μοντέρνο.

Φασμπίντερ και ξερό ψωμί!

08 - 21 Δεκεμβρίου 2016
Eπίσημη έναρξη  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας, παρουσία των πρωταγωνιστών Χάρι Μπέαρ και Μάργκιτ Κάρστενσεν.
Προβολές: 9 μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος & 17 έως τις 21 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Ινστιτούτου Goethe της Αθήνας.

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.