• Ακολουθήστε μας
Μάτια στο σκοτάδι
Dialogue in the Dark
Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδί
Θέατρο Badminton

Μάτια στο σκοτάδι

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Όταν κάποιοι φίλοι μου πρότειναν να πάμε  να συμμετάσχουμε σε ένα δρώμενο, που όλα θα γίνονταν στο απόλυτο σκοτάδι, ομολογώ ότι ψιλοφρίκαρα. Ωστόσο, επειδή μου δημιουργήθηκε μεγάλη περιέργεια, ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακάλυψα ότι το «Dialogue in the Dark» δεν είναι μία ακόμα έκθεση, αλλά μία εγκατάσταση στην οποία οδηγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν τους επισκέπτες σε ένα άγνωστο αστικό περιβάλλον, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.
Το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 7.000.000 επισκέπτες σε πάνω από 30 χώρες και χαρακτηρίζεται σαν «Μια έκθεση που μας διδάσκει ν’ αντικρίζουμε, μες’ από το σκοτάδι την πραγματικότητα» (Corriere della Serra).
Μετά από όλα αυτά αποφάσισα να το δοκιμάσω. Η εμπειρία πράγματι ήταν κάτι περισσότερο από μοναδική.
Σε μία άγνωστη διαδρομή 80 λεπτών μέσα στο σκοτάδι όπου οι υπόλοιπες αισθήσεις και πάνω από όλα οι τυφλοί οδηγοί σε καθοδηγούν, απλές καθημερινές κινήσεις μέσα στην πόλη μας γίνονται πραγματικά με πάρα πολύ κόπο.
Οι εκπλήξεις, η αγωνία αλλά και το χιούμορ μεταξύ της παρέας κυριαρχούν.
Στο τέλος βέβαια όταν ξαναβρήκα το φως μου και αφού είχα αυτή τη μικρή εμπειρία της τυφλότητας, ο κόσμος φαινόταν πολύ διαφορετικός.
«Οι θεατές ανακαλύπτουν στο σκοτάδι την ίδια την ανθρωπιά τους» (Frankfurter Allgemeine Zeitung)
 

Dialogue in the Dark

Θέατρο Badminton
Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδί
Καθημερινές 16:00 - 20:30
Σαββατοκύριακα 11:00 – 20:30
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 2108840600
Τιμές Εισιτηρίων
Καθημερινές: 14€, 11€ (φοιτητικό/ ανέργων)
Σαββατοκύριακα: 18€, 15€ (φοιτητικό/ ανέργων)
Η επίσκεψη στην εγκατάσταση συνιστάται και για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω.
 

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.