• Ακολουθήστε μας
Ένα νησί στην Αιόλου
ΑΙΟΛΟΥ 68
Αιόλου 68, Αθήνα

Ένα νησί στην Αιόλου

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Μπορεί και να μη το βρεις. Ψάχνεις για Αιόλου 68 αλλά οι αριθμοί δεν σε βοηθάνε.  Ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι  κάπου υπάρχει ένα άνοιγμα – η στοά Πάππου- και στο άνοιγμα αυτό το βλέπεις μπροστά σου.  Αιολου68, ένα καινούργιο ψαρο-εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Ολόγυρα τζαμαρίες που σε κάνουν θεατή στην κίνηση του εμπορικού κέντρου της πόλης. Ο διάκοσμος μοντέρνα νησιώτικος με λευκούς, χτιστούς καναπέδες και μαξιλάρες στις αποχρώσεις της θάλασσας και μοντέρνες διακοσμητικές συνθέσεις  με καλάμια.

Ανοίγεις την πόρτα και σε υποδέχονται η ευγένεια του προσωπικού και η δημιουργικότητα των εδεσμάτων στον κατάλογο. Η επιλογή μας ήταν μία ωραία ψαρόσουπα, που ήρθε σερβιρισμένη σε ένα κατσαρολάκι και σε ποσότητα να φάνε δύο - τρία άτομα.  Μία σαλάτα ντοματίνια με καπαρόφυλλα. Σαν ορεκτικά γυαλιστερές κυδώνια και παστουρμά θαλάσσης για να συνοδέψουν το απόσταγμα που πήραμε. Για κυρίως πήραμε εξαιρετικές γαρίδες Μπλάντυ Μαίρη.

Όμως το τέλος ήταν απερίγραπτο.  Μας έφεραν γλυκά και σε παγοθήκη 3 μπουκαλάκια με λεμοντσέλο, μαστίχα και γλυκό κρασί Σάμου.  Το λεμοντσέλο δεν επέστρεψε.  Πληρώσαμε 35€ το άτομο.

Όμως αυτό που είναι ατού του μαγαζιού είναι οι συνδυασμοί κρέατος και θαλασσινών που μας ξένισαν αλλά φαίνονταν δελεαστικοί. 

Μία άλλη αιτία για να ξαναπάμε όταν ζεστάνει περισσότερο ο καιρός είναι ο χαριτωμένος χώρος που έχουν δημιουργήσει με τραπεζάκια έξω.  Λείπει μόνο η θάλασσα για να νομίσεις ότι είσαι σε νησί.  Ίσως την φέρουν και αυτή!

ΑΙΟΛΟΥ 68

Εστιατόριο
Αιόλου 68, μέσα στη στοά
Καθημερινά 10:00π.μ.–2:00π.μ εκτός Κυριακής 10:00π.μ.–12:00π.μ

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.