• Ακολουθήστε μας
Τρώες και Αχαιοί
Ομήρου Ιλιάδα
Πειραιώς 206, Ταύρος
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Τρώες και Αχαιοί

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Η Ιλιάδα της Κάρμεν Ρουγγέρη συνεχίζει και φέτος το ταξίδι της προς το κοινό στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογίαννης. Μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και λοιπών καλλιτεχνικών συντελεστών ζωντανεύει μπροστά στο νεανικό κοινό κάθε εικόνα και λέξη των στίχων της Ιλιάδας του κορυφαίου ποιητή της ανθρωπότητας, Όμηρου.

Μέσα από τη μυθοπλασία τα παιδιά μαθαίνουν το παρελθόν των πρωταγωνιστών της ιστορίας, καθώς και στα γεγονότα που οδήγησαν στον Τρωικό πόλεμο. Τότε είναι η στιγμή που ξεκινά ουσιαστικά η Ιλιάδα, με τον θυμό του Αχιλλέα, τη διαμάχη του με τον Αγαμέμνονα και την αποχώρηση του από τη μάχη, τη συμμετοχή των θεών του Ολύμπου στην διαμάχη, αλλά και την σύγκρουση των Αχαιών με τους Τρώες.

Αν και το αρχαίο κείμενο ολοκληρώνεται με τον χαμό του Έκτορα, η παράσταση συνεχίζει μιλώντας για τον θάνατο του Αχιλλέα και τον Δούρειο Ίππο για να κορυφωθεί με την καταστροφή της Τροίας.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν κυρίως από τις σώμα με σώμα οπλομαχίες των ηρώων που αν και αποδίδονται απόλυτα ρεαλιστικά, ούτε στιγμή δεν τα τρομάζουν!

Ομήρου Ιλιάδα

Μέχρι τον Απρίλιο 2016
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,
Πειραιώς 206, Ταύρος
Κυριακές για κοινό και ομαδικές κρατήσεις
στις 11:30 & 15:30
Εισιτήρια: 12€ (Κανονικό)
Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη, Χριστίνα Κουλουμπή
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί:
Παπαδόπουλος Τάσος, Κουλουμπή Χριστίνα, Κιοσές Πέτρος, Μιχαλάκη Έλενα, Πανταζάρα Ίρις, Περδίου Σπύρος, Πολυκανδρίτου Δέσποινα, Τουμασάτος Γρηγόρης, Τσιδίμης Θανάσης, Βλάχος Γιώργος, Φαρμάκης Νεκτάριος, Σουριανός Σωτήρης

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.