• Ακολουθήστε μας
Ο καταρράκτης της Πεντέλης
Καταρράκτης Πεντέλης
Λεωφ. Αχαιών
Ντράφι - Καλλιθέα Πεντέλης

Ο καταρράκτης της Πεντέλης

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Κάποιος θα έλεγε να μην το διαδώσουμε γιατί όπου μαζεύεται πολύς κόσμος το περιβάλλον υποφέρει. Αν όμως βασιστούμε στην καλοπροαίρετη σκέψη ότι όλοι μας όταν δούμε κάτι όμορφο θα το φροντίσουμε και θα το προστατέψουμε, τότε όλοι πρέπει να έχουμε την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε. Με αυτή λοιπόν τη σκέψη σας παρουσιάζουμε τον "Καταρράκτη της Πεντέλης".
Πιθανότατα δεν το πιστεύετε. Και όμως πραγματικά υπάρχει και το ανακαλύπτεις κάνοντας μία βόλτα στην περιοχή Ντράφι - Καλλιθέα Πεντέλης. Πρόκειται για ένα καταρράκτη 5-6 μέτρων με τρεχούμενο νερό όλο το χρόνο. Τα νερά του προέρχονται από πηγές που βγαίνουνε από το βουνό μερικά χιλιόμετρα πιο πάνω. Φαίνονται να είναι αρκετά καθαρά και αυτές τις ζεστές ημέρες θα μπορούσε κανείς να κάνει μπάνιο στη λιμνούλα. Δεν παίρνουμε όρκο γι' αυτό. Δυστυχώς η περιοχή έχει καεί αλλά υπάρχουνε ακόμα κάποια φυτά που επέζησαν γύρω από την λιμνούλα. Σε κάποια σημεία δημιουργήθηκαν και σκαλοπάτια στο χώμα για ευκολότερη πρόσβαση.
Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν Κέντρο Αθήνας, Κηφισίας προς Αττική οδό, έξοδος προς Λεωφόρο Πεντέλης, συνεχίζουμε στη Λεωφόρο Ελευθ. Βενιζέλου (συνέχεια της Πεντέλης) αριστερά στη Λεωφόρο Βασιλ. Γεωργίου (συνέχεια της προηγούμενης). Δεξιά βρίσκουμε την οδό Φίλωνος και αριστερά την οδό Καλισσίων που μας οδηγεί στη λεωφόρο Αχαιών. Στη λεωφόρο Αχαιών βρίσκεται το σημείο που θα σταματήσει κάποιος για να πάει στον καταρράκτη.
 

Καταρράκτης Πεντέλης

Λεωφ. Αχαιών, Ραφήνα Πικέρμι, Ανατολική Αττική

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.