• Ακολουθήστε μας
Ποιήματα στα καβαλέτα
Κ. Π. Καβάφης: Ζωγραφισμένα. 40 σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 9, Αθήνα
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη

Ποιήματα στα καβαλέτα

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η ανάγνωση ποιημάτων μου φέρνει αυτόματα στο νου εικόνες, εικόνες προσώπων, τοπίων και σκηνών της ζωής. Γι’ αυτό και έχω ιδιαίτερη αδυναμία στην ποίηση που «περιγράφει».
Ένας ποιητής που μου έχει προσφέρει τέτοιες πλούσιες εικόνες είναι ο Κ. Καβάφης. Φανταστείτε τώρα να προσπαθούσαν σύγχρονοι Έλληνες ζωγράφοι, να αποτυπώσουν αυτές τις εικόνες στον καμβά.
Αυτά τα έργα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην έκθεση, «Κ. Π. Καβάφης: Ζωγραφισμένα. 40 σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί», στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη. Με την ευκαιρία του εορτασμού των 150 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή μας, εκτίθενται παλαιότερα έργα αλλά και σύγχρονα, από δημιουργούς όπως οι Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Γιάννης Τσαρούχης, Παναγιώτης Τέτσης, Αλέκος Φασιανός, Χρήστος Μποκόρος και άλλοι.
Αγαπημένα ποιήματα λοιπόν, που θα τα δούμε αποτυπωμένα, μέσα από την τέχνη των διάσημων εικαστικών. Και εκεί είναι για μένα και το επικίνδυνο του γεγονότος, αφού αυτοί οι στίχοι ζούνε μέσα μας, μέσα από προσωπικές εικόνες και βιώματα. Είμαστε έτοιμοι να τους δούμε με άλλα μάτια;
 

Κ. Π. Καβάφης: Ζωγραφισμένα. 40 σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα
Τηλ: 2103611206
Διάρκεια έκθεσης: 25 Σεπτεμβρίου - 8 Δεκεμβρίου
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή: 10:00 - 18:00
Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 - 20:00.
Είσοδος: 6€, μειωμένο 3€
 

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.