• Ακολουθήστε μας
Η καλύτερη βόλτα για το Σαββατοκύριακο
Αγ. Δημήτριος Λουμπαδιάρης
Πνύκα
Λόφος των Νυφών - Πνύκα

Η καλύτερη βόλτα για το Σαββατοκύριακο

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα σας προτείνουμε μία βόλτα για το Σαββατοκύριακο, την οποία όσες φορές και εάν την κάνουμε πάντα μας μαγεύει.
Ξεκινάμε από κάτω από την Ακρόπολη, από την Αρεοπαγίτου και ανηφορίζουμε προς το
Λόφο του Φιλοπάππου. Πρώτη στάση στο λόφο κάνουμε στον Άγιο Δημήτριο Λουμπαρδιάρη, μία πανέμορφη μικρή Βυζαντινή εκκλησία του 10ου αιώνα. Το προσωνύμιο  Λουμπαδιάρης σύμφωνα με την παράδοση οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τον 17ο αιώνα, παραμονή του Αγίου Δημητρίου, ο φρούραρχος της Ακροπόλεως Γιουσούφ Αγάς θέλησε να βομβαρδίσει με μια λουμπάρδα (μεγάλο κανόνι) από την Ακρόπολη την μικρή εκκλησία για να σκοτώσει τους συγκεντρωμένους πιστούς. Όμως έπεσε κεραυνός στην πυριταποθήκη, σκοτώνοντας τον Γιουσούφ Πασά και την οικογένεια του και από θαύμα σώθηκαν οι πιστοί.
Από την εκκλησία ξεκινούν οι πλακόστρωτες διαδρομές μέσα στο λόφο. Την καταπληκτική υπαίθρια διαμόρφωση στο λόφο του Φιλοπάππου κατασκεύασε τη δεκαετία του '50, ο αρχιτέκτονας Πικιώνης. Από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου, που μπορεί κάποιος να περπατήσει και να ρεμβάσει.
Και εάν μετά την κορυφή αντέχετε ακόμη, η αλήθεια είναι ότι εάν πας χαλαρά δεν κουράζεσαι, συνεχίστε την βόλτα σας στο λόφο της Πνύκας. Εκεί ήταν ο χώρος συγκέντρωσης της Εκκλησίας του Δήμου, από τα τέλη του 6ου αι. π.Χ. έως τον 4ο αι. π.Χ., όπου αγόρευσαν σπουδαίοι πολιτικοί, στρατηγοί και ρήτορες, όπως ο Θεμιστοκλής, ο Περικλής, ο Δημοσθένης και πήραν ιστορικές αποφάσεις για την Αθήνα.
Η θέα από εδώ είναι υπέροχη, από την μία η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός και από την άλλη η θάλασσα.
Πριν ξεκινήσετε πάρετε μαζί σας κάτι για να πιείτε ή να τσιμπήσετε και καθίστε, χαλαρώστε και απολαύστε!

Αγ. Δημήτριος Λουμπαδιάρης

Ο Λόφος των Μουσών ή του Μουσαίου-Φιλοπάππου
Λόφος των Νυφών - Πνύκα

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.