• Ακολουθήστε μας
Παππού Γιαγιά πες μου μία ιστορία
ΥΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ
Πειραιώς 84, Αθήνα

Παππού Γιαγιά πες μου μία ιστορία

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Παππού - γιαγιά πες μου μία ιστορία από όταν ήσουν μικρός/η. Συνήθως η απάντηση ήταν η ερώτηση "τι να σου πω παιδάκι μου"; Μετά από κάποια πίεση με την απαραίτητη παιδική γκρίνια, θα άρχιζε να εξιστορεί στιγμιότυπα που πραγματικά ήταν ξεχωριστά για την ζωή του/της. Και τότε ανακαλύπταμε ότι οι παππούδες / γιαγιάδες μας δεν γεννήθηκαν μεγάλοι και είχαν κάνει πολλά πράγματα στην ζωή τους.
Πιστεύω ότι κάπως έτσι εμπνεύστηκαν το έργο τους οι συντελεστές της παράστασης "Γιοι και κόρες", οι οποίοι έθεσαν αυτή τη επιθυμία σε 80 παππούδες και γιαγιάδες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Και εκείνοι θυμήθηκαν. Θυμήθηκαν ότι υπήρξαν πρωταθλητές κολύμβησης, δήμαρχοι, χορευτές tango ή το πως επέζησαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης! Υπάρχουν 5 ηθοποιοί στην παράσταση οι οποίοι ενσαρκώνουν τον κάθε ηλικιωμένο/η με τον/την οποίο/α συνομίλησαν.
Η πιο παλιά ιστορία άρχισε το 1920 και άλλες φθάνουν μέχρι τις ημέρες μας. Όλες όμως είναι πραγματικές ιστορίες και δείχνουν τον αγώνα για την επιβίωση και την ανάγκη να περάσουν εκείνοι και οι οικογένειες τους καλά και εμείς καλύτερα.
Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Παίζουν: Άννα Ελεφάντη, Μαρία Κοσκινά, Αλεξία Μπεζίκη, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Γιώργος Παπαπαύλου

ΥΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ

BIOS Main
Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ. 2103425335
Διάρκεια παραστάσεων:
Μέχρι 6 Ιανουαρίου 2013
Παραστάσεις: Πέμπτη - Κυριακή
Έναρξη: 20.30
Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.