• Ακολουθήστε μας
Κόμιξ για μεγάλα παιδιά!
Τα κόμιξ του Στηβ Γιαννάκου
Παλλάδος 3, Αθήνα
Γκαλερί ΑΔ

Κόμιξ για μεγάλα παιδιά!

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Το αστείο και το κωμικό πολλές φορές κρύβουν μεγάλες αλήθειες. Και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα ο Στηβ Γιαννάκος. Είναι Ελληνοαμερικάνος, είναι 74 ετών, έχει κερδίσει το βραβείο Guggenheim και σαρκάζει τα στραβά της καταναλωτικής κοινωνίας με το ποπ αρτ τρόπο που ζωγραφίζει. Η έκθεση του είναι σαν να διαβάζεις κόμιξ της δεκαετίας του 50 - 60 και περιμένεις ένα σούπερ ήρωα να έρθει. Όμως ο σούπερ ήρωας είναι ο ίδιος ο ζωγράφος που σε βάζει να δεις με ωραίο και παιχνιδιάρικο τρόπο τα στερεότυπα.
Ο Στηβ Γιαννάκος, είναι πιθανότατα ένας από τους πιο εκφραστικούς καλλιτέχνες της εποχής μας, προτιμά να προσηλώνεται σε καρτούν και κόμιξ, διακωμωδώντας καθωσπρεπισμούς και στερεότυπα, ενώ πολλά από τα έργα του παρουσιάζουν πολλές επίκαιρες καταστάσεις.
Μετά τη συμμετοχή του καλλιτέχνη στην έκθεση Exquisite Corpses: Drawing and Disfiguration στο MoMA της Νέας Υόρκης (Μάρτιος-Ιούλιος 2012) έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα έργα του που εκτίθενται στη γκαλερί ΑΔ.

Τα κόμιξ του Στηβ Γιαννάκου

Γκαλερί ΑΔ
Διεύθυνση: Παλλάδος 3 Ψυρρή
Τηλ. 2103228785
Ημέρες & Ώρες
Τρίτη - Παρασκευή: 12:00 - 21:00
Σάββατο: 12:00 - 16:00
Διάρκεια έκθεσης:
12 Σεπτεμβρίου - 3 Νοεμβρίου 2012

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.