• Ακολουθήστε μας
Η κομέντια του Ντάριο
Lo Svitato
Σταυροπούλου 33, Αθήνα

Η κομέντια του Ντάριο

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

O Ντάριο Φο που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες σε ηλικία 90 ετών, υπήρξε εμβληματικός θεατρικός συγγραφέας. Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε πως ο αεικίνητος και πολυπράγμων Ντάριο ήταν και ηθοποιός;

Αυτές τις μέρες προβάλλεται στην πόλη μια άγνωστη ως τώρα ταινία του νεορεαλιστή σκηνοθέτη του ιταλικού σινεμά Κάρλο Λιτσάνι βασισμένο σε σενάριο του Ντάριο Φο. Τίτλος της "Lo Svitato" με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Ντάριο Φο και την σύζυγό του Φράνκα Ράμε.

Μία εκκεντρική κωμωδία με στην οποία ο Αχιλλέας, που ονειρεύεται να γίνει δημοσιογράφος, προετοιμάζει μαζί έναν επιχειρηματία φίλο του μια κλοπή σκυλιών, την οποία πρώτος αυτός θα ανακοινώσει σαν είδηση στην εφημερίδα. Καυστική κριτική της κοινωνίας στην μεταπολεμική Ιταλία, αρκετή υπερβολή και ασυνήθιστα ξεκαρδιστικά γεγονότα. Αν και γυρίστηκε το 1955 αυτή είναι η πρώτη προβολή στη χώρα μας!

Lo Svitato

Ιταλική κωμωδία 1956
Διάρκεια: 84'
Σκηνοθεσία Κάρλο Λιτσάνι
Με τους: Ντάριο Φο, Φράνκα Ράμε
Studio new star art cinema
Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής τηλ. 2108640054
Ώρα προβολής: 18.00
Ζέφυρος Θερινός
Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα τηλ. 2103462677
Ώρα προβολής: 20.00

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.