• Ακολουθήστε μας
Το Θαύμα
Θαύματα και Νάματα
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»

Το Θαύμα

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ένας γέρος 85 ίσως και 90 ετών, παντρεμένος με μία γυναίκα 65 ετών, βρίσκεται στα τελευταία του. Μία γυναίκα που την φωνάζουν Σαραντανού, ίσως γιατί έχει το νου σαράντα γυναικών ή κατά άλλους γιατί βάφτισε σαράντα βαφτιστικούς. Η κυρα Ρήνη  ή Ελευθέραινα  που διηγείται την ζωή της  σαν ήρθε η φοβερή χρονιά, πού έφερε την κατοχή των Ἀγγλογάλλων και την χολέρα· πού βάσταξε τρείς μήνες, κ᾽ έπαψε την ήμερα τού Άγιου Φιλίππου. Οι θεία Μολώτα, κ' η Φωλιώ της Πέρδικας, κ' η Αφέντρα της Σταματηρίζενας, που πηγαίνανε στο Δασκαλειό. 
Πέντε ιστορίες, πέντε δραματοποιημένα διηγήματα του Παπαδιαμάντη, μπλέκονται στην παράσταση "Θαύματα και Νάματα" που παρουσιάζεται αύριο, Μ. Τετάρτη, στο Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο».
Οι ηθοποιοί που ζωντανεύουν τους χαρακτήρες του Παπαδιαμάντη, προσπαθούν να αποδώσουν το βαρύ δρόμο από τη ζωή, στη μετάνοια και μετά στο Θαύμα του Πάσχα και την Ανάσταση.
Το Πάσχα χαρακτηρίζει το πέρασμα από την απώλεια τους εαυτού μας και στην εκ νέου ανακάλυψη του μέσα από την συγχώρεση.
Την ομάδα του Ιδιόμελου απαρτίζουν οι ηθοποιοί Μανώλης Γιούργος, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου, Μαριέττα Δελώτη, Πίτσα Κάτσικα, Μάιρα Μεταξά, Γιάννης Παπαθύμνιος, Εριφίλη Σαββίδου και Μαίρη Σταγάκη.  Την επιμέλεια της παράστασης έχει ο Μανώλης Γιούργος.

Τα διηγήματα που  αποτελούν το σώμα της παράστασης είναι τα: "τα Τελευταία Του Γέρου", "η Τελευταία Βαπτιστική", "η Χολεριασμένη", "το Θαύμα της Καισαριανής" και "ο Αλιβάνιστος".

Θαύματα και Νάματα

Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
Τηλ. 2106817042
8 Απριλίου στις 21.00
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Είσοδος: 12€ (κανονικό), 10€ (φοιτητικό), 7€ (ανέργων)

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.