• Ακολουθήστε μας
Για καλό κρασί
OIΝΑΠΟΘΗΚΗ
Ευφορίωνος 17 & Αγ. Σπυρίδωνος

Για καλό κρασί

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Η ιστορία του βαριά!  Ξεκίνησε περίπου το 1920 σαν καφενείο.  Μέσα στα χρόνια άλλαξε χρήσεις συμπλέοντας με τους καιρούς. Σήμερα λειτουργεί σαν οινομεζεδοπωλείο, κάβα κρασιών.
Η Οιναποθήκη στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό που βρίσκεται στη συμβολή τριών δρόμων πίσω από το Καλλιμάρμαρο.  Βασίζεται σε μία ιδέα, την οποία την παρουσιάζει πολύ εκφραστικά.  Επιλέγουμε το κρασί και το συνοδεύουμε με το φαγητό. Έχει τεράστιο αριθμό ετικετών που βασίζονται σε ελληνικές ποικιλίες και στο μενού τους, προτείνουν 15 πιάτα από την Ελληνική κουζίνα που ταιριάζουν με αυτά τα κρασιά.
Υπάρχουν δύο χώροι.  Το ισόγειο και το υπόγειο.  Τον χειμώνα για δύο - τρεις μήνες το εστιατόριο μεταφέρετε στο μυσταγωγικό υπόγειο, με 10 τραπέζια όλα κι όλα, και πολλά μπουκάλια.

Εμείς προτιμήσαμε κόκκινο κρασί ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ ΚΤΗΜΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ και το συνοδέψαμε με  μελιτζάνα φούρνου με καραμελωμένα κρεμμύδια που παρόλο που είναι εκτός εποχής ήταν γευστικότατες, σουφλέ πράσου που είχε σπιτική γεύση και σπετζοφάϊ αξιοπρεπές με καταπληκτικές πιπεριές, με μία δημιουργική πινελιά τυριού από πάνω.  Σαλάτα ΟΙΝΑΠΟΘΗΚΗ, η οποία είχε φρεσκότατα υλικά και άφηνε μία λεπτή γεύση πορτοκαλιού και ψωμάκι που ήρθε ολόφρεσκο με γλυκάνισο σε καλαθάκι.
Πρότειναν να μας κεράσουν γλυκάκι στο τέλος αλλά είχαμε φάει και πιει αρκετά, επομένως το αφήσαμε για την επόμενη φορά.  Πληρώσαμε 39€.

Να πω και για την μουσική ότι παρά την χαμηλή ένταση της, δένει απόλυτα με τον χώρο, και μας άρεσε πολύ.
Ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον χώρος που αξίζει να επισκεφθείτε!

Διαγωνισμός: 

Για τους φίλους μας στο Red Umbrella, η OIΝΑΠΟΘΗΚΗ προσφέρει σαν δώρο, ένα γεύμα για δύο αξίας 40€. Συμμετοχή εδώ.

OIΝΑΠΟΘΗΚΗ

Ευφορίωνος 17 & Αγ. Σπυρίδωνος & Αρκτίνου 8, Καλλιμάρμαρο
Τηλ. 210 7019291
Ανοιχτά από Πέμπτη έως Κυριακή 19:00 - 00:30

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.