• Ακολουθήστε μας
Το "Ρομπότ- υπηρέτρια" του Φίλωνος
Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων
Απ. Παύλου 37, Θησείο
Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών

Το "Ρομπότ- υπηρέτρια" του Φίλωνος

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Οι αρχαίοι, εκτός από τις επιδόσεις τους στο θέατρο και τη φιλοσοφία, είχαν κάποιες  σχετικά  άγνωστες επιδόσεις.  Αυτές ήταν οι επιδόσεις τους στην  τεχνολογία.

Πέρα από σπουδαίες ανακαλύψεις όπως το φημισμένο Μηχανισμό των Αντικυθήρων, υπήρχαν και πιο απλές εφευρέσεις που διευκόλυναν την καθημερινότητα τους ή βοηθούσαν τους επαγγελματίες στο να κάνουν ευκολότερα τη δουλειά τους.
Έτσι έχουμε τους κοχλίες και τα περικόχλια, τις τροχαλίες και τους ιμάντες, καθώς και πολλές άλλες χρηστικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, που αποτέλεσαν τους θεμέλιους λίθους της σύγχρονης πολύπλοκης τεχνολογίας.

Κατά την επίσκεψη μας στο Μουσείο Ηρακλειδών, όπου παρουσιάζεται η έκθεση, εντυπωσιαστήκαμε από την διαδραστική παρουσίαση των εφευρέσεων και τα λειτουργικά ομοιώματα όπως το "Ρομπότ- υπηρέτρια" του Φίλωνος, το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησίβιου, τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία,  και τον "Κινηματογράφο" του Ήρωνος.

Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων

Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών
Απ. Παύλου 37, Θησείο
Έως 10 Ιανουαρίου 2016
Κόστος (συμπεριλαμβανομένου  του  εισιτηρίου  εισόδου): 
Γενική ξενάγηση  6€
Διαδραστική ξενάγηση 10 €
Δηλώσεις συμμετοχής: Καθημερινά 10:00-18:00
Tηλ: 211 01 26 486

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.