• Ακολουθήστε μας
Υποσαχάριος λυρισμός επί της οθόνης
Timbuktu

Υποσαχάριος λυρισμός επί της οθόνης

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Το αποψινό ραντεβού μας με τον κινηματογράφο στη μικρή οθόνη μας ταξιδεύει μέχρι το Μάλι και συγκεκριμένα στο ιστορικό Τιμπουκτού των 55.000 κατοίκων στο νοτιοδυτικό άκρο της Σαχάρας.

Η πόλη βρίσκεται από τον Απρίλη του 2012 υπό κατοχή φανατικών ισλαμιστών. Εκεί ένας αγρότης βλέπει τη φαινομενικά ήσυχη ζωή του να αλλάζει δραματικά λόγω μιας παρεξήγησης που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον νόμο.

Η βραβευμένη με 7 Σεζάρ και υποψήφια για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, προσεγγίζει το προσωπικό με το ιστορικό και κοινωνικό δράμα. Ο λυρισμός της κινηματογραφικής γραφής του Αμπντεραχμάν Σισακό, ισορροπεί με τον σκληρό ρεαλισμό μιας ταραγμένης πραγματικότητας για την περιοχή που λειτουργεί ως καμβάς αναδεικνύοντας τις συνεχείς εθνικές και θρησκευτικές διαμάχες.

Timbuktu

Πέμπτη  4/5/2017 στις 22:15 από την ΕΡΤ2
Γαλλομαυριτάνικη δραματική ταινία, 2014
Διάρκεια: 97'
Σκηνοθεσία Αμπντεραχμάν Σισακό
Με τους: Ιμπραΐμ Αχμέντ, Αμπέλ Τζάφρι, Τούλου Κίκι

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.