• Ακολουθήστε μας
Προεδρικό πράσινο
Ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου
Βασ. Γεωργίου Β΄ 2, Αθήνα
Προεδρικό Μέγαρο, Ηρώδου Αττικού

Προεδρικό πράσινο

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Κυριακή πρωί με την θερμοκρασία ήδη να έχει σκαρφαλώσει και μια μικρή όαση δροσιάς να μας περιμένει.
Έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που άνοιξε για το κοινό ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου και χιλιάδες συμπολίτες μας τον έχουν ήδη επισκεφτεί. Αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, τώρα είναι μια καλή εποχή σε συνδυασμό ίσως και με μια βόλτα με καφεδάκι στον παρακείμενο Εθνικό κήπο.
 
Τα 25 περίπου στρέμματα του Προεδρικού κήπου αρχικά αποτελούσαν, στα μέσα του 19ου αιώνα, τον λαχανόκηπο των Βασιλικών Ανακτόρων, μέχρι την μετατροπή τους σε κήπο από το γραφείο του Τσίλλερ μετά το 1897. Ο κήπος ανήκει μορφολογικά στο γαλλικό ρυθμό, με τα αυστηρά γεωμετρικά σχήματα στα παρτέρια και στους άλλους χώρους φύτευσης των λουλουδιών και των θάμνων. Περιδιαβαίνοντας τον, χαίρεται το μάτι σου τα διαφορετικά είδη φυτών (περίπου 140!) αλλά και τα όμορφα ψηλά δένδρα, που κάποια είναι ήδη αιωνόβια. Στα κλαδιά τους πουλιά σπουργίτια και κοτσύφια σκεπάζουν την οχλοβοή της πόλης.
 
Σπάνιο το πράσινο αυτής της πόλης, αλλά τόσο όμορφο και ανακουφιστικό.

Ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου

Προεδρικό Μέγαρο
Διεύθυνση: Ηρώδου Αττικού 21
Η είσοδος πραγματοποιείται από την οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ 2
Τηλέφωνο: 2107283111
Κάθε Κυριακή (εκτός από αργίες), από τις 10.00 πμ έως τις 14.00 μμ
Είσοδος ελεύθερη
Τηρείται σειρά προτεραιότητας
 

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.