• Ακολουθήστε μας
Πίσω στα θρανία
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα

Πίσω στα θρανία

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Στον αριθμό 23 της οδού Τριπόδων στην Πλάκα στεγάζεται ένα διαφορετικό μουσείο σ΄ένα ιδιαίτερο διατηρητέο, νεοκλασικό κτίριο του 1850. Είναι το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού.

Στόχος του είναι η διάσωση, η έρευνα και η μελέτη της ιστορίας της εκπαίδευσης και των σχολείων. Το Μουσείο ξυπνάει μνήμες, νοσταλγία και συγκίνηση από τα σχολικά χρόνια.

Οι μεγαλύτεροι θα ανασύρουν σχολικές αναμνήσεις ενώ οι μικρότεροι μπορούν να ξεναγηθούν ευχάριστα και βιωματικά, παίρνοντας μέρος στα ποικίλα εκπαιδευτικά του προγράμματα και εργαστήρια.

Το μουσείο αποτελεί επίσης μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσουμε όχι μόνο  την ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης και των σχολικών βιβλίων αλλά και την ιστορία της ομορφότερης ίσως περιοχής της Αθήνας, της Πλάκας και της οδού Τριπόδων, του αρχαιότερου δρόμου της αρχαίας Αθήνας!

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα, τηλ. 2103250341
Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά: 10:00-18:00
Σαββατοκύριακα 11:00-19:00
Δευτέρα: Κλειστά
Είσοδος: 3€. Δωρεάν σε εκπαιδευτικούς, παιδιά έως 12 ετών, κατόχους κάρτας εισόδου σε Μουσείο και στα μέλη μας.
Δείτε εδώ τα εργαστήρια για παιδιά και γονείς τα οποία ανανεώνονται συνέχεια.

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.