• Ακολουθήστε μας
Ζούγκλα στο κέντρο
Terrapolis
Διδότου 6, Αθήνα
Γαλλική Σχολή Αθηνών

Ζούγκλα στο κέντρο

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Πριν λίγες μέρες ιπποπόταμοι εμφανίστηκαν στην πρωτεύουσα της Γεωργίας!
Όμως στην Αθήνα είχε εμφανισθεί εδώ και καιρό ένας ιπποπόταμος.  Αν οι ιπποπόταμοι της Τιφλίδας ήταν άγριοι ο «δικός μας» είναι ήμερος και σε αφήνει να τον χαϊδέψεις, ειδικότερα αν είσαι παιδί.
Λίγο πιο πέρα βλέπει κανείς και μία τεράστια κολοκύθα.

Η κολοκύθα και ο ιπποπόταμος μαζί με άλλα όντα (όπως Σφίγγες και Κένταυροι) είναι έργα τέχνης εμπνευσμένα  από τη μυθολογία, το αρχαίο δράμα και το ζωικό βασίλειο και θα βρίσκονται μέχρι τις 26 Ιουλίου στον όμορφο κήπο της Γαλλικής Σχολής

Η έκθεση παρουσιάζει έργα 37 σύγχρονων καλλιτεχνών από 18 χώρες, και είναι χωρισμένη σε τέσσερις θεματικές ενότητες: θεοί και τέρατα, θέατρο, μεταμορφώσεις και βιοηθική.

Ο στόχος, όπως διαβάσαμε, της έκθεσης είναι η  «βιοηθική» του 21ου αιώνα.  Δηλαδή πως συνδέεται το ανθρώπινο γένος με το ζωώδες, αρχίζοντας από την ίδια τη φύση, τα μυθικά αφηγήματα, και τη τέχνη, τόσο στη σύγχρονη κοινωνία όσο και στο παρελθόν.

Και η ερώτηση,  τι θα γίνει ο ιπποπόταμος όταν κλείσει η έκθεση;
Γιατί η αλήθεια είναι ότι τον αγαπήσαμε!

Terrapolis

Έκθεσης  σύγχρονης  τέχνης 
Γαλλική Σχολή Αθηνών, Διδότου 6, Αθήνα
Η έκθεση λειτουργεί από τις, 27 Μαΐου
και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουλίου
Τρίτη-Σάββατο 10:00 - 21:00 και
Κυριακή 12:00-18:00.
Είσοδος ελεύθερη

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.