• Ακολουθήστε μας
Χωρίς Μελο
Ο άνθρωπος της βροχής
Ιπποκράτους 7, Αθήνα

Χωρίς Μελο

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Είναι αναμφισβήτητα ένα τρομερά δύσκολο εγχείρημα να προσπαθήσει κάποιος να παρουσιάσει στο θέατρο ένα έργο που έχει προϋπάρξει σαν ταινία του κινηματογράφου. Και μάλιστα όταν στη ταινία αυτή πρωταγωνιστούσε ο Ντάστιν Χόφμαν.
Παρ' όλα αυτά η παράσταση αντέχει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οι ερμηνείες κυρίως του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, ο οποίος επωμίζεται και το δυσκολότερο ρόλο είναι καλές.
Η ιστορία είναι τραγική. Ο Τσάρλι Μπάμπιτ (Γιάννης Στάνκογλου), είναι ένας νεαρός έμπορος αυτοκινήτων. Βρίσκεται στη μέση της διαδικασίας εισαγωγής τεσσάρων Λαμποργκίνι. Η διαδικασία αυτή καθώς και το ταξίδι του με την φιλενάδα του, διακόπτονται από το θάνατο του πατέρα του. Επιστρέφει στο πατρικό του για την κηδεία του πατέρα του και ανακαλύπτει ότι έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, στον οποίο ο πατέρας του έχει αφήσει όλη την περιουσία.
Πέρα από αυτό ανακαλύπτει ότι ο αδελφός του Ρέιμοντ (Χρήστος Χατζηπαναγής) είναι αυτιστικός και είναι κλεισμένος σε ένα ίδρυμα. Είναι εξωφρενών. Αποφασίζει να πάρει τον αδελφό του στο Λος Άντζελες για να συναντήσει τους δικηγόρους του, ώστε να μπορέσει να πάρει το δικό το μερίδιο της κληρονομιάς.
Σκηνοθεσία: Δημήτρη Λιγνάδη
Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Στάνκογλου, Κλέλια Ρένεση, Θοδωρής Ρωμανίδης, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Μαρία Μπεληγιάννη και Γιάννης Καρατζογιάννης
Το έργο είχε γίνει γνωστό το 1988 στην κινηματογραφική εκδοχή του, με τους Ντάστιν Χόφμαν και Τομ Κρουζ και βραβεύτηκε με τέσσερα όσκαρ. Ακολούθησαν με μεγάλη επιτυχία οι θεατρικές παραστάσεις στις μεγαλύτερες σκηνές της Ευρώπης και τώρα ήρθε και η σειρά της Αθήνας.

Ο άνθρωπος της βροχής

Θέατρο Γκλόρια
Ιπποκράτους 7, Αθήνα
Τηλ. 2103609400
Παραστάσεις
Απόγ: Σάβ. 6.15 μ.μ.
Βραδ: Τετ., Πέμ., Κυρ. 8 μ.μ., Παρ., Σάβ. 9.15 μ.μ.
Εισιτήρια: € 18 (Παρ.-Κυρ.), € 15 (Τετ.-Πέμ.), εξώστης-φοιτ.: € 15

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.