• Ακολουθήστε μας
Στοιχεία και ...τερατάκια!
Τα 4 στοιχεία της φύσης στο ΜΚΤ
Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στοιχεία και ...τερατάκια!

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Μια μοναδική εμπειρία θα έχουν αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά θα να μάθουν πώς ξεκίνησαν όλα. και να ανακαλύψουν τα 4 στοιχεία της φύσης μέσα από τα αντικείμενα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Το καλοκαιρινό camp του μουσείου περιλαμβάνει ζωγραφική, χειροτεχνία, προβολές, διαδραστικές ξεναγήσεις, αφηγήσεις,  κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες για ένα πενθήμερο γεμάτο παιχνίδι, και δημιουργία!

Αρχαίοι τεχνίτες, παντοδύναμοι θεοί, παράξενα πλάσματα  και κοσμογυρισμένοι έμποροι χρησιμοποίησαν τη γη, το νερό, τη φωτιά και τον αέρα και μας αφηγούνται καθημερινά τις ιστορίες τους.

Η πρώτη ημέρα είναι αφιερωμένη στη Γη τη θεά της γονιμότητας. Η δεύτερη στο νερό  και τους μύθους που το συνοδεύουν. Η τρίτη στον αέρα και τις ανθρώπινες κατασκευές αξιοποίησής του. Η τέταρτη με τη φωτιά και τ' αντικείμενα που φτιάχτηκαν από τη χρήση της, ενώ την πέμπτη και τελευταία ημέρα τα παιδιά εξερευνούν το μουσείο και συνδυάζουν τις γνώσεις με την εμπειρία που αποκόμισαν.

Τα παιδιά θα χωρίζονται σε δύο ηλικιακές ομάδες με έναν υπεύθυνο ανά ομάδα και τις δραστηριότητες να προσαρμόζονται στην κάθε ηλικία. Ο πρώτος κύκλος ξεκίνησε και τον παρακολουθούμε στενά όμως απομένουν ακόμα 5 αρκεί να προφτάσετε γιατί η διαθεσιμότητα δεν είναι απεριόριστη...

Τα 4 στοιχεία της φύσης στο ΜΚΤ

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4,
Κύκλοι Συναντήσεων  29/06-03/07, 06-10/07, 13-17/07, 20-24/07, 27-31/07
Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-13.00 (με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα)
Ηλικίες 4-8 ετών
Συμμετοχή  €80
Αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο €65
Πληροφορίες - Κρατήσεις Θέσεων στο τηλ. 210 7294220
Υπεύθυνες Εργαστηρίων: Κατερίνα Σταμίδη, Ιωάννα Ζαχαροπούλου

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.