• Ακολουθήστε μας
Ο Πόλεμος των γυναικών
ΑΛΑΡΜΕ
Λεωνίδου 7, Μεταξουργείο

Ο Πόλεμος των γυναικών

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Στην Αγγλία η γέννηση της Ελισάβετ Α', κόρη του Ερρίκου 8ου και της Άννας Μπολέιν, συνετέλεσε στον αποκεφαλισμό της μητέρας της διότι ο πατέρας της ήθελε αγόρι.
Στην Σκωτία η Μαίρη Στιούαρτ, εξαδέλφη της Ελισάβετ, ήταν από μωρό έρμαιο σε διάφορες καταστάσεις με γάμους, δολοπλοκίες και δολοφονίες.
Κάποια στιγμή οι δύο γυναίκες έφθασαν να είναι ανταγωνίστριες για το θρόνο της Αγγλίας. Η Μαίρη μετά από περιπέτειες στη Σκωτία κατέληξε φυλακισμένη της Ελισάβετ Α' για 19 χρόνια και εκτελέστηκε κατόπιν δικών της εντολών. Ενώ η Ελισάβετ μακροημέρευσε σαν η πρώτη γυναίκα βασίλισσα της Αγγλίας.
Σε όλη τους τη ζωή οι δύο γυναίκες δε συναντήθηκαν ποτέ. Όμως αλληλογραφούσαν. Τι θα μπορούσαν να πουν οι δύο ισχυρές γυναίκες μέσα σε ένα γράμμα; Φανταστείτε πως θα αντιδρούσαν αν είχε η μία απέναντι της την άλλη.
Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος έκανε ακριβώς αυτό στο θέατρο ΑΤΤΙΣ. Έφερε τις δύο γυναίκες αντιμέτωπες επάνω στη σκηνή. Είναι ένα σπάνιο θέαμα, το πως οι δύο γυναίκες εκφραστές δύο διαφορετικών κόσμων και ιδεολογιών, συγκρούονται μέχρι τελικής πτώσης. Η αντιπαράθεση του ΕΣΥ και του ΕΓΩ αγγίζει πολλά επίπεδα και πολλές γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Μην σας ανησυχεί ο διάλογος είναι απλός και το συναίσθημα βγαίνει οποιαδήποτε γλώσσα και αν χρησιμοποιείται, ακόμα και όταν δεν ακούγονται λόγια.
Αποτελεί μία μοναδική παράσταση με εξαιρετική αισθητική. Προλάβετε να τη δείτε, πριν να αρχίσει το ταξίδι του έργου στα Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου που έχει προσκληθεί.

ΑΛΑΡΜΕ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΣ
Λεωνίδου 7, Μεταξουργείο
Τηλ. 2105226260
Παραστάσεις Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:30
Εισιτήριο 15€ κανονικό, 12€ μειωμένο
Διάρκεια 1 ώρα
Έως 24 Φεβρουαρίου 2014

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.