• Ακολουθήστε μας
Το πρώτο μουσείο φιλοσοφίας
Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος
Αλκμέωνος 1, Αθήνα

Το πρώτο μουσείο φιλοσοφίας

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Το κτήριο, είπανε, πως μοιάζει με ένα «κουτί», η δε κατασκευή του ανοίγει, χρησιμοποιείται και ξανακλείνει, θέλοντας να τονίζει με αυτό τον τρόπο τον εφήμερο της χαρακτήρα.
Όμως μέσα σε αυτό το κτήριο στεγάζεται το Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Τι είναι αυτό το μουσείο;  Είναι ένας άλλος τρόπος να αναδειχθεί μία περιοχή η οποία έχει τόση ιστορία όσο και το όνομα της. 
Η έκθεση ξεκινάει από τη σημερινή αθηναϊκή γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνος και σιγά – σιγά ο χρόνος κυλάει προς τα πίσω και ο επισκέπτης  παρακολουθεί τα στάδια της αποκάλυψης του αρχαιολογικού χώρου.
Με ένα ψηφιακό και διαδραστικό τρόπο, σε συνδυασμό με φυσικά εκθέματα και ένα πολυεπίπεδο τρόπο πληροφόρησης , αρχίζουμε από την πρώτη αίθουσα του Μουσείου όπου γνωρίζουμε τον Πλάτωνα και το χώρο όπου δίδαξε.
Στη δεύτερη αίθουσα μας δίνεται η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το έργο, τις μεθόδους και τον τρόπο σκέψης του Πλάτωνα.
Στην τρίτη αίθουσα αναδεικνύεται η επιρροή που είχε η διδασκαλία του Πλάτωνα, και τέλος ερχόμαστε πάλι στο παρόν με την έξοδο στη σημερινή γειτονιά.
Και τότε αναλογίζεσαι,  σε ποιο μέρος ζω!

Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος

Αλκμέωνος 1, Αθήνα
Ώρες Λειτουργίας Τρίτη –Κυριακή 9.00-16.00
Είσοδος ελεύθερη

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.