• Ακολουθήστε μας
Κόλχαας ...τετραετίας
Κόλχαας
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη
Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»

Κόλχαας ...τετραετίας

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Για πολλούς και πολλές από εσάς η ιδέα του θεατρικού μονόλογου δεν φαντάζει και τόσο ελκυστική πρόταση. Σήμερα λοιπόν έχω την πρόταση που θα σας πείσει να αναθεωρήσετε.

Το 2011 ο Νίκος Αλεξίου σκηνοθετεί και ερμηνεύει ενα μονόλογο  βασισμένο στο αφήγημα «Μιχαήλ Κόλχαας» του Heinrich von Kleist. Το κείμενο εστιάζει σε μια αληθινή  ιστορία της Γερμανίας του 16ου αιώνα. Εκεί ένας έμπορος αλόγων, ο Κόλχαας, πέφτει θύμα αδικίας από τον ισχυρό άρχοντα του τόπου. Παρά τις προσπάθειές του για δικαίωση μέσω του Νόμου της Πολιτείας αποτυγχάνει και τότε η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Ο θάνατος του στην αγχόνη αναπόφευκτος, Όμως όχι πια ως ηττημένος αλλά σαν ήρωας...

Μια σπάνια απόδοση και ερμηνεία από έναν ηθοποιό που γι' ακόμα μια φορά αποδεικνύει πως το υποκριτικό ταλέντο μόνο στο σανίδι μπορεί να το αναδείξει.

Κόλχαας

του Χάινριχ Φον Κλάιστ
Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη, τηλ.: 210 86 13 739
Πρεμιέρα: Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014
Για έξι μόνο παραστάσεις
Κάθε Κυριακή στις 20:30
Κάθε Κυριακή στις 8:30
Είσοδος: 15€, φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, άνω των 65 ετών 10€
Διάρκεια: 75 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.