• Ακολουθήστε μας
Καλό ταξίδι Ντέιβιντ Μπόουι!
Καλά Χριστούγεννα κύριε Λώρενς

Καλό ταξίδι Ντέιβιντ Μπόουι!

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Για τον πολυτάλαντο Ντέιβιντ Μπόουι, γράφτηκαν πολλά τις ημέρες που πέρασαν. Πέρα όμως από θρυλική προσωπικότητα της ροκ η καλλιτεχνική του ενασχόληση είχε και άλλες προεκτάσεις και μία από αυτές ήταν και το σινεμά.
Στην Ταινία «Καλά Χριστούγεννα κύριε Λώρενς», ο Μπόουι ενσαρκώνει τον Λοχία Τζων Λώρενς που βρίσκεται αιχμάλωτος των Ιαπώνων, το 1942. Αποκτά ένα είδος επικοινωνίας με τους Ιάπωνες δεσμώτες του δείχνοντας πως αντιλαμβάνεται την κουλτούρα τους.
Οι Ιάπωνες τον προκαλούν φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με το σύστημα αξιών τους. Οι συνθήκες δυσκολεύουν όταν φέρνουν αιχμάλωτο τον σκληρό, υπερήφανο και θαρραλέο Λοχαγό Ζακ Σελιέ, με αποτέλεσμα μια μάχη για επιβίωση αλλά και μια μάχη μεταξύ δύο κοσμοθεωριών.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Ναγκίζα Όσιμα επιλέγει να συμπληρώσει το καστ αριστοτεχνικά με τη συμμετοχή του διάσημου μουσικού Ρουίτσι Σακαμότο ως αντίπαλο δέος. Οι δύο ροκ σταρ πρωταγωνιστές αποδεικνύονται εμπνευσμένη επιλογή, όπως και η εξαιρετική μουσική επένδυση της ταινίας δια χειρός Σακαμότο.

Καλό ταξίδι Ντέιβιντ Μπόουι!

Καλά Χριστούγεννα κύριε Λώρενς

Merry Christmas Mr Lawrence
Δραματική 1983
Γιαπωνέζικη ταινία
Σκηνοθεσία Ναγκίζα Όσιμα
Με τους: Ντέιβιντ Μπόουι, Τομ Κόντι, Τζακ Τόμσον, Ρουίτσι Σακαμότο
Διάρκεια: 120'
Δείτε εδώ το trailer
 

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.