• Ακολουθήστε μας
Βόλτα σε …λίμνη κατά λάθος!
ΛΙΜΝΗ ΜΠΕΛΕΤΣΙ
Οδός Κίρκης
Ιπποκράτειος Πολιτεία

Βόλτα σε …λίμνη κατά λάθος!

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Με την πρώτη ευκαιρία λιακάδας σε συνδυασμό με Σαββατοκύριακο, υπάρχει μια μικρή εκδρομή που αξίζει να πραγματοποιήσεις. Στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας και υψόμετρο 600 μέτρων βρίσκεται η λίμνη Μπελέτσι. Πρόκειται τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε πραγματικά στην τύχη, όταν τριάντα περίπου χρόνια νωρίτερα μια διάνοιξη δασικού δρόμου έφραξε το πέρασμα των νερών με αποτέλεσμα το σχηματισμό της λίμνης.
Η πανέμορφη αυτή λίμνη μινιατούρα (έχει μέγιστη διάμετρο 150 μέτρα περίπου και μέγιστο βάθος 4 μέτρα) αποτελεί σημαντικό, ίσως τον σημαντικότερο υδροβιότοπο στην περιοχή της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Εκεί ο επισκέπτης, ανάλογα με την εποχή του χρόνου συναντά από αποδημητικά πουλιά μέχρι χελώνες και ψάρια, σε μεγαλύτερο ποσοστό κυπριανούς. Επίσης λίγο πιο δίπλα φιλοξενούνται σε διαμορφωμένο χώρο άγρια ελάφια και κουνέλια.
Αν είστε οικογένεια σε πλήρη ανάπτυξη, η παιδική χαρά θα χαροποιήσει τα νεότερα μέλη ενώ το γήπεδο μπάσκετ σίγουρα τους αρσενικούς κάθε ηλικίας. Πέρα από τα τεχνητά δρομάκια που έχουν φτιαχτεί, ακολουθήστε το μονοπάτι περιμετρικά (σχεδόν όλης) της λίμνης, είναι σύντομο και απόλυτα βατό.
Ο χώρος προσφέρεται για ένα ωραιότατο πικνίκ στα ξύλινα τραπέζια ή και στα παγκάκια.

ΛΙΜΝΗ ΜΠΕΛΕΤΣΙ

Ιπποκράτειος Πολιτεία
Συντεταγμένες "N38 12.776 E23 48.287"
Πρόσβαση
Έξοδος Αφίδνες Εθνικής Αθηνών-Λαμίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία ταμπέλες για εκκλησάκι Αγ, Τριάδας μετά το εκκλησάκι δεξιά στην οδό Κίρκης

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.