• Ακολουθήστε μας
Eκεί που το νέο συναντά το παλιό
Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης
Ελευθερίου Βενιζέλου 87, Νέα Σμύρνη

Eκεί που το νέο συναντά το παλιό

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Εδώ και λίγες εβδομάδες το Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης άνοιξε τις πύλες του για το κοινό. Είναι ουσιαστικά η πρώτη μόνιμη συλλογή για την ιστορία των Σμυρνιών που εστιάζει στην ιστορική τους συνέχεια από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα.

Ο επισκέπτης, παρακολουθεί την ιστορία της πόλης, έρχεται σε επαφή με τεκμήρια από την καταστροφή του 1922 και την Προσφυγιά, αντιλαμβάνεται το σκόρπισμα των Σμυρνιών που σε κάθε περίπτωση αφήνουν το στίγμα του σε κάθε σημείο εξάπλωσής τους, ενώ παράλληλα προσπαθούν να επανιδρύσουν μια νέα πόλης που τελικά αυτή έμελε να είναι η Νέα Σμύρνη.

Ένα σπουδαίο μουσείο για την πόλη που έγινε συνώνυμο της οικονομικής ανάπτυξης, μέσα από τη συνύπαρξη εθνοτήτων και θρησκειών, εκεί που η Ανατολή συναντούσε τη Δύση και η παράδοση βάδιζε συνάμα με το νεοτερισμό και την πρωτοπορία, Μια πόλη εμπορίου πολιτισμού και ιστορίας που ξεδιπλώνεται νοητά μπροστά μας!

Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης

Ελευθερίου Βενιζέλου 87, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 2109355771
Ώρες και Μέρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00
Είσοδος Ελεύθερη
www. smyrnimuseum.gr

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.