• Ακολουθήστε μας
Παντού Ελλάδα
Στα νερά του Γκουαπορέ - Οι Έλληνες του Αμαζονίου
Αγίου Δημητρίου 16, Αθήνα
ΑΛΙΚΟ

Παντού Ελλάδα

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ένας φίλος μου ναυτικός μού είχε πει, ότι είχε συναντήσει Έλληνες στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου. Για μια τέτοια ιστορία θα σας πούμε σήμερα, για τους Έλληνες του βραζιλιανού Αμαζονίου!
Ένα βιβλίο και μια φωτογραφική έκθεση μας μεταφέρει στη Βραζιλία, στα νερά του ποταμού Γκουαπορέ, στα σύνορα με την Βολιβία. Στις αρχές του αιώνα, χίλιοι περίπου Έλληνες, κυρίως από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ήρθαν στην καρδιά του Αμαζονίου για να δουλέψουν στα έργα του σιδηρόδρομου Μαντέιρα-Μαμορέ. Οι παλαιότερες φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα της έρευνας για το βιβλίο «Οι Θεματοφύλακες των Αναμνήσεων - Μνήμη και Ιστορίες των Ελλήνων στη Βραζιλία», ενώ οι σύγχρονες, που αποτυπώνουν τους απογόνους που μένουν πια εκεί, τραβήχτηκαν σε ένα ταξίδι το 2012.
Μια μοναδική έκθεση, που εμπεριέχει τις συγκινητικές και συναρπαστικές εμπειρίες των ανθρώπων αυτών. Παράλληλα γνωρίστε έναν καινούργιο, πολύ όμορφο πολυχώρο, το Άλικο καφέ.

Στα νερά του Γκουαπορέ - Οι Έλληνες του Αμαζονίου

ΑΛΙΚΟ
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή
Τηλέφωνο: 2103253272
Διάρκεια έκθεσης: μέχρι 30 Ιουνίου 2014
Είσοδος ελεύθερη
Ώρες έκθεσης: Καθημερινά 11.00 με 22.00
 

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.