• Ακολουθήστε μας
Μέντης Ε.Π.Ε.
ΔΩΡΕΑ ΜΕΝΤΗ
Πολυφήμου 6,, Αθήνα

Μέντης Ε.Π.Ε.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Στο μαγαζί στην οδό Ρόμβης 18, έβρισκες κουβαρίστρες, νήματα, μεταξωτές κλωστές, κρόσσια, κορδόνια, εντυπωσιακές τρέσες για έπιπλα και ρούχα και ότι άλλο μπορεί να ήθελε μια καλή μοδίστρα, ο σχεδιαστής επίπλων ή ακόμα και οι απλές γυναίκες που έπιαναν τα χέρια τους και δημιουργούσαν αριστουργήματα με την βελόνα τους.
Ήταν το μαγαζί της νηματουργίας Μέντη, που είχε έδρα στην οδό Πολυφήμου 6, στα Πετράλωνα.
Την ιστορία αυτής της οικογενειακής επιχείρησης, που ξεκίνησε από το Ναύπλιο το 1867 από το Σπύρο Γ. Μέντη και που έκλεισε οριστικά το 2011, έρχεται να ξαναζωντανέψει το Μουσείο Μπενάκη, στο χώρο της. Δηλαδή στο εργοστάσιο της οδού Πολυφήμου 6.
Στο χώρο του εργοστασίου έχουν στηθεί οι αργαλειοί, η γαϊτανομηχανή (σας το μαρτυράω ότι ήταν η μηχανή που κατασκεύαζε το αυθεντικό κορδόνι, με το οποίο διακοσμούνταν όλες οι επενδύσεις των ελληνικών τοπικών φορεσιών). Δίπλα οι πλεκτομηχανές που έφτιαχναν την κλωστή σαν αλυσίδα, για κρόσσια και φράντζες και η αυτόματη καρουλίστρα που τύλιγε τα νήματα σε καρούλια διαφόρων τύπων.
Ο Σάχης της Περσίας είχε αγοράσει χιλιάδες μέτρα κορδόνι και φούντες για τον εορτασμό της χιλιετίας της Περσέπολης (τι σας λέω τώρα)!
 
Ως μέλος του red umbrella συμμετέχεις στην κλήρωση της Δευτέρας 11/2, για ένα γευμα δυο ατόμων την ημέρα των ερωτευμένων στο Μονοπώλιο, καθώς και δυο ανθοδέσμες με τυπωμένο το δικό σου μήυμα αγάπης, απο τα Ellie's Speaking Roses.
Τώρα έχεις δυνατότητα να αυξήσεις τις πιθανότητές ώστε να είσαι εσύ ο νικητής, αφού για όσες προωθήσεις αυτής της πρότασης κάνεις σε φίλους σου κερδίζεις αντίστοιχες επιπλέον συμμετοχές στην κληρωτίδα του διαγωνισμού!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι προωθήσεις είναι μετρήσιμες μόνο εφόσον γίνονται από το κόκκινο κουμπί "Προώθησε αυτή την πρόταση".
Αν έλαβες αυτή την πρόταση από φίλο κάνε τώρα εδώ την εγγραφή σου!

ΔΩΡΕΑ ΜΕΝΤΗ

Πολυφήμου 6, Αθήνα
Τηλ. 2103478792
Ώρες Λειτουργίας:
Τρίτη έως Σάββατο: 10:00 - 15:00
Κλειστά: Δευτέρα, Κυριακή και αργίες
Ελεύθερη είσοδος

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.