• Ακολουθήστε μας
Κορνήλιος είπαμε;
Βασικές έννοιες του Κορνήλιου Καστοριάδη
Πλαταιών 36 Κεραμεικός
Kreuzberg urban culture ba

Κορνήλιος είπαμε;

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Το μεγαλείο αυτού του τόπου αλλά και το μεγάλο του ατού ήταν οι σπουδαίες προσωπικότητες που ποτέ δεν έπαψε να γεννά. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο μεγάλος "άγνωστος" Ελληνας στοχαστής Κορνήλιος Καστοριάδης.

Γεννηθηκε στην Πόλη βδομάδες πριν τη Μικρασιατική καταστροφή, βρέθηκε στην Αθήνα και ξεχώρισε για την φιλομάθειά του. Στο τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου τον βρέθηκε να σπουδάζει στο Παρίσι το οποίο και δεν αποχωρίστηκε ποτέ ξανά. Διέπρεψε ως φιλόσοφος και στοχαστής, έκανε ακαδημαϊκή καριέρα έγινε ψυχαναλυτής και άφησε πίσω του σπουδαίο συγγραφικό έργο.

Μια προσέγγιση της προσωπικότητας αλλά και του έργου του επιχειρεί να προσεγγίσει η εκδήλωση "Βασικές έννοιες του Κορνήλιου Καστοριάδη" που οργανώνει το ΚΑΒΟΟΜ στον όμορφο χώρο του Kreuzberg urban culture bar, για τον οποίο σας έχουμε μιλήσει από αυτές τις προτάσεις.

Και για να κατασταλάξουν μέσα σας τα όσα θα ειπωθούν μετά τη συζήτηση, όσοι το επιθυμούμε θα παραμείνουμε στο Kreuzberg urban culture bar για περαιτέρω ανάλυση συνοδεία μουσικής και ποτού.

Βασικές έννοιες του Κορνήλιου Καστοριάδη

Kreuzberg urban culture bar
Πλαταιών 36 Κεραμεικός
Πέμπτη, 28 Μαΐου στις 6:30 μ.μ.

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.