• Ακολουθήστε μας
Βιομηχανικές μνήμες στο Νέο Φάληρο
Βιομηχανική Κληρονομιά στην Ελλάδα, 1980-2015. Διάσωση - Έρευνα - Εκπαίδευση
Σολωμού & Φαληρέως, Νεο φάληρο

Βιομηχανικές μνήμες στο Νέο Φάληρο

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός στο Νέο Φάληρο αποτελεί άλλο ένα αδρανές στολίδι της βιομηχανικής ιστορίας της χώρας μας. Από τα πιο εμβληματικά Βιομηχανικά κτίρια και παράλληλα ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Μετά από μακρά περίοδο αδράνειας άνοιξε τις πύλες του στο ευρύ κοινό με την αναδρομική έκθεση " Βιομηχανική κληρονομιά στην Ελλάδα, 1980-2015 Διάσωση- Έρευνα-Εκπαίδευση". Ταυτόχρονα μπορείτε να περιηγηθείτε και στην αφιερωματική έκθεση για την ΔΕΗ και την ιστορία της.  Παρουσιάζει τους κομβικούς σταθμούς της ιστορίας της ΔΕΗ, ενώ εστιάζει στο πρώτο μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Νέου Φαλήρου.

Συνδιοργανωτές το Ιστορικό Αρχείο ΔΕΗ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Διαδρομές που μας πηγαίνουν πίσω στον χρόνο, στην αυγή του 20ού αιώνα...

Μελανό σημείο αποτελεί το εχθρικό για τι κοινό ωράριο λειτουργίας...

Βιομηχανική Κληρονομιά στην Ελλάδα, 1980-2015. Διάσωση - Έρευνα - Εκπαίδευση

Μέχρι 31 Μαΐου 2016
Ατμοηλεκτρικός Σταθμός Νέου Φαλήρου
Σολωμού & Φαληρέως
Επιμελητές: Μαρία Μαυροειδή και Νίκος Μπελαβίλας
Μαζί και η αφιερωματική έκθεση «Η ΔΕΗ και η ιστορία της»
Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00 – 13.00
Είσοδος Ελεύθερη

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.