• Ακολουθήστε μας
Από το μοχλό έως τα μαγνητικά τρένα
Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας
Πεντέλης 11, Παλαιό Φάληρο

Από το μοχλό έως τα μαγνητικά τρένα

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Την Σαββατοκύριακο 26-27/1 στα πλαίσια της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ευγενίδιο Ίδρυμα, διεξάγεται η ενότητα «Τεχνολογία: Από τη μηχανή του Ήρωνα στα ιπτάμενα τρένα», το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει:
Επίδειξη Πειραμάτων: Η Τεχνολογία είναι παντού! - Ώρα: 13:30 – 14:10 (παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες). Η τεχνολογία είναι παντού, από τον μοχλό και τα γρανάζια έως τον ηλεκτρισμό και τα μαγνητικά τρένα! Σ΄ αυτήν την επίδειξη πειραμάτων θα ανακαλύψουμε τα μυστικά των ανθρώπινων επιτευγμάτων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Διαδραστικό Παραμύθι: «... η κλήση σας προωθείται» - Ώρα 15:30– 17:00 (παιδιά 5 έως 10 ετών). Eνα χειμωνιάτικο παραμύθι για όσους αγαπούν την τεχνολογία. Ένα καθημερινό πρόβλημα παίρνει μορφή με όχημα τη φαντασία, καθώς τα παιδιά προσπαθούν να βρουν τη λύση στο ερώτημα: Γιατί δεν πιάνει σήμα στη Λαπωνία; Τα παιδιά μαθαίνουν τις βασικές αρχές των τηλεπικοινωνιών.
Διαδραστική Αφήγηση: Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία- Ώρα 17:30 – 18:30 (παιδιά άνω των 12 ετών και ενήλικες). Επιβιβαζόμαστε στις αρχαίες τριήρεις για να ταξιδέψουμε πολλούς αιώνες πίσω στον χρόνο μέσω μιας ζωντανής διαδραστικής αφήγησης. Παράλληλα με την αφήγηση, οι επισκέπτες θα κατασκευάσουν σε μικρογραφία τον καταπέλτη του Αρχιμήδη, τον ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο και τον περίφημο Δούρειο Ίππο!
Για τις δραστηριότητες δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης, το οποίο είναι ημερήσιο καθώς και να «παίξετε» με τα 65 μόνιμα διαδραστικά εκθέματα.

Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
Λ. Συγγρού 387, Π.ΦΑΛΗΡΟ
Τηλ. 2109469600
26-27 Ιανουαρίου 2013
Είσοδος: 6€, Μειωμένο – Παιδικό 4€

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.