• Ακολουθήστε μας
Το τέλος των ηρώων
Αίαντας του Σοφοκλή
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το τέλος των ηρώων

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Με το μυαλό μας να μην μπορεί ακόμα να συνέλθει από τα παρατεταμένα επεισόδια του Greek Tragedy όπως αυτό αποτυπώνεται στην ψύχραιμη (ή μη) ειδησεογραφία, αποφασίσαμε να μιλήσουμε για την παλαιότερη, ίσως, από τις σωζόμενες τραγωδίες του Σοφοκλή.

Ο "Αίαντας"  ως καλύτερος πολεμιστής ανάμεσα στους Αχαιούς μετά το θάνατο του Αχιλλέα πρέπει να πάρει τα όπλα του ελλείποντα που δικαιωματικά του ανήκουν.Όμως αυτό το έπαθλο αριστείας του στερείται χάρη στη συμπαιγνία των αντιπάλων του, που μεροληπτούν υπέρ του Οδυσσέα.

Τυφλωμένος από την οργή για τη μεγάλη αδικία, δοκιμάζει να επιτεθεί στις σκηνές των αντιπάλων του, η θεά Αθηνά θολώνει το μυαλό του με αποτέλεσμα η μανία του να ξεσπάσει στα κοπάδια - λεία των Αχαιών. Σαν ξαναβρίσκει τα λογικά του και συνειδητοποιεί τι έχει κάνει, η αξιοπρέπειά του τον οδηγεί στην αυτοκτονία.

Μια παράσταση από το Θέατρο του Νέου Κόσμου και το Φεστιβάλ Αθηνών που μιλά για το τέλος της εποχής των ηρώων και την απαρχή της πολιτικής δολοπλοκίας, στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου.

Αίαντας του Σοφοκλή

17-18 Ιουλίου 2015

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Παραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών - Θέατρο του Νέου Κόσμου
Στα Ελληνικά με Αγγλικούς υπέρτιτλους
Μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτης
Σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Μουσική
Νίκος Κυπουργός
Ώρα: 21:00
Διάρκεια 90'
Τιμές εισιτηρίων
VIP: 40€,
Ζώνη Α: 30€
Ζώνη Β: 20€
Άνω Διάζωμα: 15€
Φοιτητικό: 15€, 10€
Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€
Προπώληση: www.viva.gr

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.