• Ακολουθήστε μας
Η Άνοιξη της Νιότης
Spring Xpress
Πειραιώς 84, Αθήνα
Bios

Η Άνοιξη της Νιότης

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Σε μια εποχή που ο ρόλος της νέας γενιάς γίνεται όλο και πιο συχνά αντικείμενο ακραίων αλλά και υπερσυντηρητικών απόψεων, είδαμε στο bios την παράσταση Spring Xpress.
Βασικό κορμό της παράστασης αποτελεί το έργο του Φρανκ Βέντεκιντ “Ξύπνημα της Άνοιξης”. Ένα κείμενο που γράφτηκε το 1890, όταν ο συγγραφέας ήταν μόλις 26 ετών και δεκαπέντε χρόνια πριν ο Freud αρχίσει να διατυπώνει τις θεωρίες του. Τότε προκάλεσε την δημόσια αιδώ αλλά σκανδαλίζει μέχρι σήμερα το κοινό, γιατί θίγει το ζήτημα της σεξουαλικότητας στην εφηβεία. Ουσιαστικά αποτελεί καταγγελτική θεατρική πράξη μέσω του έρωτα, του λυρισμού και της φαντασίας.
Στη σκηνή του bios θα δείτε να προβάλλεται το παρελθόν στο μέλλον, εστιάζοντας στη μεταβατική περίοδο από τον 21ο στον 22ο αιώνα. Το σκηνικό είναι λιτό όπως αρμόζει, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους ηθοποιούς, τα σώματα και το λόγο.
Τελικά λύση είναι η προστασία από την ανθρώπινη φύση ή η αποδοχή της; Η εξέγερση αποτελεί ή όχι χρέος του κάθε νέου; Προσωπικά την συστήνω ως μία οριακή παράσταση, σε κάποιους (όπως εγώ) θα αρέσει πολύ, σε άλλους καθόλου… Η επιλογή δική σας!

Spring Xpress

ομάδα 4Frontal
Bios
Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ. 2103425335
Μέχρι 5 Μαρτίου
Δευτέρα & Τρίτη
Ώρα 20:30
Είσοδος 10 €

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.