• Ακολουθήστε μας
Ανακαλύπτοντας πτυχές της πόλης
Παίζοντας στη #Neapoli
Μασσαλίας 22, Αθήνα
iΓκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Ανακαλύπτοντας πτυχές της πόλης

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Μια ευκαιρία για να γνωρίσουν τα παιδιά μια από τις παλιότερες συνοικίες της πόλης   και να ευαισθητοποιηθούν, δίνεται δωρεάν αυτό το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά θα μάθουν για το παρελθόν και το παρόν της Νεάπολης, θα πληροφορηθούν για τα ιστορικά γεγονότα που έχουν εκτυλιχτεί εκεί, για τα κτήρια που υπήρχαν και τώρα έχουν αλλάξει  είτε δεν υπάρχουν, για τα σχολεία, τους κατοίκους και θαμώνες της Νεάπολης που ήταν συγγραφείς, καλλιτέχνες και σημαντικές πολιτικές μορφές.

Τα παιδιά αφού πρώτα ανακαλύψουν τους καλλιτέχνες που με τον δικό τους τρόπο διηγούνται την ιστορία της συνοικίας όπου ζουν και εργάζονται, θα μεταβούν στο εικαστικό τμήμα της έκθεσης για να εκφραστούν  μέσω μίας σχετικής δράσης. 

Η διοργάνωση του εκπαιδευτικού εργαστηρίου γίνεται από την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Αφορμή για τη συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε η έκθεση #NeapolisAthina, ενώ το πρόγραμμα σχεδίασε και υλοποιεί η ιστορικός τέχνης και εικαστικός, Λύντια Πετροπούλου.

Παίζοντας στη #Neapoli

Για παιδιά 6-12 ετών
iΓκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Μασσαλίας 22, Αθήνα
Διάρκεια 90 λεπτά
Είσοδος ελεύθερη.

Αφορά επίσης: 
Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.