• Ακολουθήστε μας
Μικροι Αρχαιολόγοι
Με σκουπάκι και μυστρί, ξεκινά η ανασκαφή!
Πειραιώς 254, Ταύρος
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Μικροι Αρχαιολόγοι

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκινεί περισσότερο τα παιδιά από την ευκαιρία να σκάψουν με σκοπό να δημιουργήσουν ή να ανακαλύψουν κάτι που βρίσκεται μέσα στο χώμα.

Όμως κάπως έτσι δεν γίνεται και μια ανασκαφή;Με έναν τέτοιο ίσως τρόπο, ξεκίνησαν να σκέφτονται και στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως "Με σκουπάκι και μυστρί, ξεκινά η ανασκαφή".

Αυτός είναι ο τίτλος του εκπαιδευτικού προγράμματος που καλεί τα παιδιά μας να γίνουν μικροί αρχαιολόγοι για μια μέρα. Τα μαθαίνει πώς γίνεται μια ανασκαφή, τι εργαλεία θα χρειαστούν αλλά και τι αντικείμενα βρίσκουμε.

Μια διασκεδαστική διαδικασία που τα διδάσκει με βιωματικό τρόπο τι μπορεί να κρύβεται για αιώνες, μέσα στο χώμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη μοναδική εμπειρία συντήρησης αγγείων, ώστε να νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι, και να καταφέρουν να οδηγήσουν τα ευρήματα από το χώμα στη βιτρίνα του μουσείου!

 

Με σκουπάκι και μυστρί, ξεκινά η ανασκαφή!

Κυριακή 29 Μαΐου 2016
Για παιδιά 5-12 ετών
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος
Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά.
Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ – Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.