• Ακολουθήστε μας
Η παιδικότητα στη σκηνή
Η Κασσάνδρα και ο λύκος
Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

Η παιδικότητα στη σκηνή

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Χρόνια πριν η Μαργαρίτα Καραπάνου κατάφερε με το πρώτο της κιόλας βιβλίο να ταράξει τα νερά της ελληνικής λογοτεχνίας. Ένα μικρό αριστούργημα γραμμένο με τρόπο δήθεν παιδικό, που προσεγγίζει με σκληρή και άμεση γλώσσα το θέμα της παιδικής ηλικίας. Ο τίτλος του «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος». Η ηρωίδα παραπέμπει περισσότερο σε νέα γυναίκα παρά σ’ ένα κοριτσάκι όπως όλα τ’ άλλα. Αθώα και γνωστική παράλληλα, τρυφερή αλλά και σκληρή μαζί. Αντιλαμβάνεται τον κόσμο διαφορετικά από τα παιδιά της ηλικίας της.
Η γεμάτη πείσμα και σκληρότητα Κασσάνδρα παίρνει σάρκα και οστά στη σκηνή του θεάτρου μέσα από την ερμηνεία της Λήδας Μανιατάκου, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Γεωργίας Ανδρέου.
Είχαμε την ευκαιρία να δούμε την παράσταση πέρυσι, επέστρεψε δικαίως για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Φούρνος λόγω της επιτυχίας που εισέπραξε από το κοινό. Όμως οι ελάχιστες (5 στον αριθμό) παραστάσεις σε συνδυασμό με την παρατεταμένη καλοκαιρία, γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά για το θέατρο, θα αφήσουν πολλούς να προσμένουν και για επόμενο κύκλο παραστάσεων.
Το ομώνυμο βιβλίο πρόσφατα επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Η μουσική της παράστασης είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

Η Κασσάνδρα και ο λύκος

Παρασκευή 16/11 Ώρα: 9.15
Διάρκεια παράστασης: 1.10’
Τιμές εισιτηρίων:
12 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (ΑΜΕΑ & άνεργοι ΟΑΕΔ)
Θέατρο Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα
Τηλ. 2106460748

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.