• Ακολουθήστε μας
Το άλλο είμαστε εμείς
Hecuba, Hekábē, Hecabe, Hécube, Εκάβη Project
Τουρναβίτου 7, Αθήνα

Το άλλο είμαστε εμείς

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πρωτοπαρουσιάστηκε στο αθηναϊκό κοινό την ώρα που μαίνονταν η πρώτη φάση του ολέθριου Πελοποννησιακού πολέμου. Καταγγέλλει τον πόλεμο και τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη ύπαρξη. Πρόκειται για την Εκάβη την τραγωδία του Ευριπίδη.
Επάνω σε αυτή τη τραγωδία αλλά και στο ποίημα «Τρώες» του Κ. Καβάφη, σε αφρικάνικα παραμύθια, δημοτικά αλβανικά ποιήματα, τραγούδια ξενιτιάς και μοιρολόγια βασίζεται το έργο " Hecuba, Hekábē, Hecabe, Hécube, Εκάβη Project" που παίζεται στο θέατρο Θησείον
Τέσσερεις άνθρωποι ξένοι μεταξύ τους , που τους υποδύονται ηθοποιοί από τρεις διαφορετικές χώρες (Αλβανία, Ουγκάντα, Ελλάδα), συναντώνται σε ένα συμπόσιο και ο καθένας καταθέτει την άποψη του σε ένα φαινομενικά άλυτο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η αγωνία που γεννά ο φόβος του άλλου, του ξένου, του μετανάστη.
Το αποτέλεσμα είναι ένα μουσικό πολυπολιτισμικό μείγμα όπου μπλέκονται περίτεχνα οι ξένες γλώσσες με την ελληνική.
Μπορεί να φαίνεται βαρύ όμως αυτό το παιχνίδι των διαφορετικών γλωσσών και των ήχων κάνει την παράσταση πιο εύπεπτη. Συντελεί σε αυτό και το ωραίο παίξιμο των ηθοποιών.

Hecuba, Hekábē, Hecabe, Hécube, Εκάβη Project

Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες
Τουρναβίτου 7, Ψυρρή
Τηλ. 2103255444
http://www.theseum.gr/
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19:00
Διάρκεια: 60'
Είσοδος ελεύθερη

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.