• Ακολουθήστε μας
Ο καλός άνθρωπος
Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν
Λ. Συγγρού 107-109,

Ο καλός άνθρωπος

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η ιστορία έχει ξανασυμβεί, τουλάχιστον η αρχή της ιστορίας. Στις άλλες εκδοχές της ιστορίας ο Θεός επιλέγει έναν καλό άνθρωπο και τον ανταμείβει για την καλοσύνη του κρατώντας τον ζωντανό μαζί με τους δικούς του, ενώ παράλληλα καταστρέφει τους κακούς.
Στην εκδοχή που έγραψε ο Μπρέχτ και παρουσιάζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , ο καλός άνθρωπος είναι μία πόρνη στην επαρχία Σετσουάν στη Κίνα. Οι θεοί αποφασίζουν να την ανταμείψουν για αυτή της τη καλοσύνη με ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.
Αυτό όμως δεν λειτουργεί σαν παράδειγμα προς μίμηση αλλά δημιουργεί φθόνο για την καλή της τύχη και προδιάθεση για εκμετάλλευση από τους συμπολίτες της.
Τι μπορεί να κάνει μία αδύναμη γυναίκα για να αντιμετωπίσει τους συμπολίτες της; Είναι εφικτό το καλό μέσα σ' έναν κόσμο κακίας και εκμετάλλευσης; Μπορεί ο καλός άνθρωπος να επιβιώσει όταν τα πάντα γύρω του υπονομεύουν την καλοσύνη του;
Ο "Καλός άνθρωπός του Σετσουάν" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Κάρολο Κουν το 1958 και από τότε αποτελεί επιλογή πολλών θεατρικών σχημάτων, αφού το θέμα του πάντοτε παραμένει επίκαιρο. Την σημερινή εποχή ίσως περισσότερο από ποτέ.
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Στεφανία Γουλιώτη (Σεν Τε/ Σουι Τα), Αλεξάνδρα Λέρτα (Γυναίκα, Ιδιοκτήτρια Μι Τσου), Δαυίδ Μαλτέζε (Μαραγκός, Αστυνομικός, Γέρος), Νικόλας Παπαγιάννης (Άντρας, Τρίτος Θεός, Γιανγκ Σουν), Μαρία Παρασύρη (Χήρα Σιν, Κουνιάδα, Δεύτερος Θεός), Όμηρος Πουλάκης (Πρώτος Θεός, Κουνιάδος, Κουρέας Σου Φου), Νάνσυ Σιδέρη (Ανιψιός, Κυρία Γιανγκ, Γριά), Σωτήρης Τσακομίδης (Βανγκ, Παππούς, Ιερέας)

Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα
Πληροφορίες: 2130178000
Εισιτήρια: 2109005800
Μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2013
Παραστάσεις καθημερινά εκτός Δευτέρας & Τρίτης 20:30
Κεντρική Σκηνή
Εισιτήρια: 15,18,28 €
Μειωμ. 10,12,15 €

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.