• Ακολουθήστε μας
Μάνα Γη
Επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή
Όθωνος 100, Κηφισιά
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή - Κέντρο Γαία

Μάνα Γη

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Παίρνεις τον ηλεκτρικό για Κηφισιά και κατεβαίνεις στο τέρμα. Βγαίνεις από το σταθμό. Μπροστά σου είναι το Άλσος της Κηφισιάς. Το διασχίζεις και φθάνεις στην πλατεία που λέγεται Τροχονόμου. Δεν θα δεις κανένα τροχονόμο. Παλιά υπήρχε ένα κουβούκλιο όπου ένας τροχονόμος ρύθμιζε την κυκλοφορία, αλλά τώρα έχει φανάρια.
Με το που βγαίνεις κάνεις αριστερά, αποφεύγοντας τον πειρασμό να μπεις στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς. Θα βρεις ένα κατάστημα αλυσίδας ηλεκτρονικών. Θα περάσεις απέναντι και θα συνεχίσεις ίσια επάνω. Μπαίνεις σε έναν από τους ωραιότερους δρόμους με αιωνόβια πλατάνια και από τις δύο μεριές. Στο τέλος του δρόμου θα δεις την είσοδο του Κέντρου Γαίας, που αποτελεί μία ξεχωριστή ενότητα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
Εδώ πέρα μαθαίνουμε πώς λειτουργεί ο πλανήτης Γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια και πως φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση, με τις παρεμβάσεις του σύγχρονου ανθρώπου.
Το μοναδικό στο κέντρο είναι η «Γεώσφαιρα», που είναι ένας μεγάλος ημισφαιρικός θόλος- οθόνη (από ότι διάβασα έχει διάμετρο 5μ. και εμβαδόν 40 περίπου τ.μ), όπου προβάλλει τον περιστρεφόμενο πλανήτη μέσα από χιλιάδες εικόνες. Παρουσιάζει επίσης τη γεωλογική εξέλιξη του πλανήτη από τη γέννησή του, πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια ως σήμερα.
Πιστεύω ότι θα δείτε σημαντικά πράγματα που ίσως δεν τα ξέρατε. Επίσης αν η εκδρομή στη ΓΑΙΑ σας άνοιξε την όρεξη, μπορείτε να επισκεφθείτε το καφέ - εστιατόριο του χώρου "Αμμωνίτες".

Επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή

Όθωνος 100, Κηφισιά
Τηλ. 2108015870
Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη έως Παρασκευή: 09:00 - 14:30
Σάββατο: 9.30-16.00
Κυριακή: 10:00 - 16.00
Επίσημες αργίες: ΚΛΕΙΣΤΟ
Εισητήριο 6€, παιδικό-φοιτητικό 4€, παιδιά έως 5 ετών-πολύτεκνοι δωρεάν, άνεργοι 3€

Μοιράσου το: 

Αγαπημένες Προτάσεις

Για τυχόν αλλαγές σε ημέρες και ωρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και θεαμάτων, ακυρώσεις εκδηλώσεων, αλλα και λήξη προσφορών που ισχύουν, το Red Umbrella δεν φέρει ευθύνη. Επικοινωνείτε πάντα για επιβεβαίωση από τους υπευθύνους στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.